Tesla sürücüsü otoyolda uyurken yakalandı

Amerika’nın Massachusestts eyaletinde otoyolda seyir halinde devam eden bir Tesla sürücüsü otopilot devredeyken uyuyakaldığı dakikalar kamerayla kaydedildi. Şimdiye kadar birçok kez Tesla kullanıcıları otopilot devredeyken son derece rahat davranışlarıyla görülmüştü.

Daha önce de Los Angeles’ta otopilot aktifken direksiyon başında uyuyan ve oldukça hızlı giden bir Tesla sürücüsü daha kameralara yakalanmıştı.

Tesla tarafından yapılan açıklamalarda otopilot modunun kesinlikle sürücüyü devre dışı bırakmadığı ifade edildi. Tam aksine bu modun sürücüye sadece yardım etmek için kullanılması gerektiği söylendi, ancak sürücülerin çoğu bunu pek dikkate almış gibi görünmüyor.

Tesla sürücüleri direksiyondan elini çekerse otomobil bunu algılıyor ve bir süre sonra bu konuda uyarıda bulunmaya başlıyor. Bazı sürücüleri bunu engellemek için direksiyonun üzerine çeşitli ağırlıklar bırakabiliyor. Tesla araçlarındaki otopilot moduna hayat pahasına güvenmek doğru mu? Tesla sözcüsü, sürücü izleme sisteminin devamlı surette uyarıda bulunduğunu söyledi.

Tesla da otopilot özelliği bulunsa bile sürücülerden tetikte olmalarını talep ediyor. Güvenlik testlerinden 5 üzerinden 5 yıldız alarak dayanıklılığını da kanıtlamış olan Tesla’nın öne çıkan otopilot özelliğinden kabaca bahsetmiş olursak;

Öndeki araç ile mesafesini koruyarak istenilen hızda seyir gerçekleştirmekte ve trafik levhalarını okuyarak buna uyum sağlamaktadır. Araçta olayı gerçekleştirmek için 10 küçük kamera ve 20 civarında sensör mevcuttur. Araç kendi kendine park edebilmekte ve evinizin de garaj kapısını açabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu