Bentley Bentayga Speed’in 16 günlük üretim süreci

Her ne kadar altyapısını Volkswagen Touareg ile paylaşıyor olsa da Bentley Bentayga Speed, Alman kuzeninden farklı ve çok daha üst düzey bir canavar. İki araç arasındaki benzer parçalar robotlar tarafından bir araya getirilirken, insan eli devreye girince asıl farklar ortaya çıkıyor.

Oldukça fazla dokunuşa ihtiyaç duyan Bentley Bentayga Speed’in üretimi 16 iş günü sürüyor. Bir işçinin üzerinde 127 saatini harcadığı Bentayga Speed, Bentley’nin İngiltere’deki Crewe fabrikasında hayat buluyor. 1946 yılından beri İngiliz şirketin evi niteliğinde olan tesislere Volkswagen bünyesi geçildikten sonra 500 milyon Pound yatırım yapılmış durumda.

Araçta yapılan işlemleri ve sürelerini sıralamak gerekirse:

  • Ahşap işleri: 10 saat
  • Döşemeler: 8 saat
  • Boya: 24 saat
  • Motor: 13.4 saat
  • Montaj: 19 saat
  • Kalite, testler ve diğerleri: 52.5 saat

Performans odaklı model, geçtiğimiz yıl aracın diğer versiyonlarının yanında ürün yelpazesinin tepesine yerleşti. Bentayga Speed, yerden yüksek yapısı, konforlu sürüşü ve spor otomobilleri kıskandıran performansıyla oldukça başarılı bir araç olarak öne çıkıyor. 100 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşan modelin son hızı ise 306 km/s.

Standart Bentayga’ya göre 26 beygir güç ve 26 Nm tork fazlası olan Speed, bu sayede 100 km/s hıza 0.2 saniye daha kısa sürede ulaşıyor. Gücünü çift turbo beslemeli W16 motordan alan Bentayga Speed, 635 beygir güç ve 900 Nm tork değerlerine sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu