Euro-Spec KIA Sportage daha küçük boyutlarla geliyor

KIA, Euro-Spec Sportage modelini 1 Eylül tarihinde tanıtmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi KIA Sportage daha önce tanıtılmıstı ancak SUV model, Avrupa pazarı için birkaç küçük değişikliği de beraberinde getirecek.

A sütunun ardında bizi bazı değişiklikler bekliyor

Koreli üretici modelin ayrıntılarını paylaşma konusunda çekingen davranırken sadece modelin Avrupalıların zevklerine hitap ettiğini söylemekle yetindi. Yapılan açıklamada “Avrupa yolları için optimum sürüş ve yol tutuş özellikleri sunmak için titizlikle şekillendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

KIA, Avrupa’ya özel sunacağı Sportage modelinin boyutlarını uluslararası versiyona göre küçültmüş. Marka, modelin boyutlarını açıklamadı ancak boyut açısından “Avrupa versiyonu manevi olarak dördüncü nesil modelin yerini alıyor” ifadelerini kullandı.

KIA bu açıklamaların yanı sıra, bir kaç ön tanıtım görseli de yayınladı. Paylaşılan görseller modelin Matrix LED farlar ve bumerang şeklindeki LED gündüz sürüş farlarıyla çevrelenen dikkat çekici bir ızgaraya sahip tanıdık bir ön kısma sahip olacağını ortaya koyuyor.

Ön kısıma baktığımızda uluslararası versiyon ile bir farklılık göremezken A sütunun ardında bizi bazı değişiklikler bekliyor. Bunlar arasında belki de en önemlisi aracın kalın bir C sütunu ile birlikte yan tarafta üçüncü sıra pencerelere veda edilmesini gösterebiliriz. Bu detay ve kısa tasarım ile birlikte aracın çok daha sportif görüneceğini söyleyebiliriz. Ayrıca siyah tavan ile Euro-Spec KIA Sportage’de çift renk seçeneği de bizlere göz kırpıyor.

Avrupalı KIA Sportage, 1 Eylül’de Türkiye saati ile 12.00’da yüzünü gösterecek. Tanıtımın ardından satışa sunulacak olan modelin motor seçenekleri ise henüz belirsiz. Sportage’nin ülkemizde 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli ve dizel motorlarla satışa sunulmasını bekleyebiliriz. Bunun yanı sıra KIA, Münih Otomobil Fuarı’nda 1.6 litrelik turbo benzinli motor ve 90 beygirlik elektrikli üniteye sahip şarj edilebilir hibrit versiyonu da onaylamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu