930 beygirlik 2JZ motorlu A90 Toyota Supra

A90 kasa kodlu Toyota Supra her ne kadar çok iyi bir otomobil olsa da hem efsanevi bir selefe sahip olması hem de BMW’ye dayanan kökleri nedeniyle hakettiği ilgiyi göremiyor. Ancak aracın potansiyelini gören bazı modifiye firmaları A90 Supra ile ortaya oldukça başarılı işler çıkarmaya başladı. Hoonigan tarafından paylaşılan bu videoda yer alan Supra da bunlardan bir tanesi.

Bir diğer ikonik model E46 M3’ten alınan Getrag 420G şanzımana yer verilen aracın arka diferansiyeli ise E92 M3’ten

Modifiye işlemi Supra’nın kaputun altından başlamış. Aracın BMW imzalı orijinal motoru yerine ikonik 2JZ kodlu güç ünitesi uygun görülmüş. 2JZ motor da orijinal olarak kalmamış tabi ki. Precision 7676 turbo beslemeye kavuşan motorda birçok yeni parça da yerini almış.

Bir diğer ikonik model E46 M3’ten alınan Getrag 420G şanzımana yer verilen aracın arka diferansiyeli ise E92 M3’ten. Artan güç ile birlikte aracın frenleri de daha güçlü türevleri ile değiştirilmiş. A80 Supra’larda görmeye alıştığımız tekli büyük egzoz çıkışı da bu araçta kendisine yer bulmuş. Work jantlar ve büyük arka kanat ile de aracın performansı vurgulanmış.

Arabanın ne kadar güç ürettiğini görmek isteyen Hoonigan ekibi, ilk etapta aradığını bulamamış. İlk denemede 545 beygir güç ile karşılaşan ekip hayal kırıklığı yaşamış. Ancak araçta yapılan yeni ayarlamalar ve yeniden kalibre edilen dyno ile 930 beygirlik sonuç oluşmuş.

Tabi ki 2JZ motorlardan çok daha fazla güç elde edilebiliyor ancak araç sahibi bu miktarı şimdilik yeterli görüyor gibi görünüyor. Modifiye edilen bu A90 Toyota Supra, tıpkı A80‘lerde olduğu gibi egzozundan ateş çıkarma konusunda da oldukça marifetli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu