2019 Mercedes-Benz B-Serisi Paris’te yüzünü gösterdi

Mercedes-Benz’in kompakt model ailesi büyümeye devam ediyor. Alman otomobil üreticisi bir süredir testlerine devam ettiği yeni B-Serisi’ni Paris Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkardı.

Markanın BMW 2 Serisi Active/Gran Tourer modeline rakibi konumunda olan araç, Mercedes-Benz’in son tasarım dilini taşıyor ve selefine göre daha olgun bir tasarıma sahip. ”Minivan dünyasında görsel olarak öne çıkması” için tasarlandığı söylenen yeni B-Serisi daha kısa çıkıntılara, alçaltılmış tavan çizgisine, daha kaslı bir gövdeye ve elbette yeniden tasarlanan aydınlatma gruplarına ev sahipliği yapıyor.

Segmentine göre oldukça sportif görünen B-Serisi’ni opsiyonel olarak sunulan LED DRL farlar, büyük tavan spoyleri ve büyüklükleri 16 ile 19 inç arasında değişen jant seçenekleri ile daha albenili bir görünüme sokmak da mümkün.

Yeni tasarımı sayesinde sınıfındaki en iyi rüzgar direnç katsayısına sahip olan modelde markanın iddialarına göre Mercedes-Benz mühendislerinin yaptığı detaylı çalışmalar ile rüzgar gürültüsü de azaltılmış.

İç bölüme geçtiğimizde, selefine göre sürücülerin 90 mm daha yüksek bir oturma pozisyonu ve çapraz görüşü optimize edilen A sütunları sayesinde yeni B-Serisi’nin daha iyi bir görüş açısı sunması hedeflenmiş.

Aracın uzayan boyu ve 30 mm artan dingil mesafesi ön bölümün yanı sıra arkadaki baş ve diz mesafesine de olumlu yansımış.

Aracın kontrol panelinin ise yeni A-Serisi Hatchback ve Sedan modelleri ile tamamen aynı olduğunu görüyoruz. İki ekranlı düzene yer verilen araçta beşli havalandırma ızgaları ve ambiyans aydınlatmaları da kardeşlerinden alınmış.

Aracın uzayan boyu ve 30 mm artan dingil mesafesi ön bölümün yanı sıra arkadaki baş ve diz mesafesine de olumlu yansımış. Aynı zamanda bagaj hacmi de 455 ile 705 litre arasında değişen modelde koltuklar yatırıldığında ise bu değer 1.540 litreye kadar çıkıyor. Masaj, ısıtma ve havalandırma fonksiyonlarına sahip koltuklar da yeni Mercedes-Benz B-Serisi’nin opsiyon listesinde yer alıyor. Bu yılın sonuna doğru açıklanacak listede her donanım seviyesi için ayrıntılı bilgi sahibi olacağız.

Yeni model ile birlikte teknolojik anlamda da gelişen model markanın amiral gemisi S-Serisi’nde yer alan bazı yarı-otonom sürüş sistemlerini de içerisinde barındıracak.

2019 Mercedes-Benz B-Serisi’nin kaputunun altında ise bir dizi yeni ve geliştirilmiş güç üniteleri yer alacak. 115 beygir güç ve 260 Nm tork üretebilen 1.5 litrelik dCi motor görevine devam ederken 150 ve 190 beygir güce sahip 2.0 litrelik dizel ünite de seçenekler arasında olacak.

Renault ile birlikte geliştirilen 1.33 litrelik dört silindirli turbo benzinli motor da yine B-Serisi’ne güç veren ünitelerden biri olacak. 136 ve 163 beygirlik iki farklı güç seçeneğine sahip olan modelde ilerleyen aşamalarda dört tekerlekten çekiş sisteminin de sunulması bekleniyor.

İlk satışları yurt dışında 3 Aralık’ta başlayacak olan modelin, müşterilerine ulaşması ise 2019 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu