İşte karşınızda yeni Audi R8 LMS GT3 Evo

Audi’nin ürettiği en performanslı model hangisi, sorusunun cevabı olan R8 LMS yenilendi. Alman markanın ortadan motorlu spor otomobilinin GT3 yarış versiyonu 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni nesliyle karşımıza çıktı. Audi Sport, 2015 yılından itibaren müşterilere sunulan R8 LMS’i dünyanın dört bir yanındaki pistlerde rekabet edebilmesi adına birçok geliştirmeye tâbi tutmuş.

Yeni modelde meydana gelen küçük tasarım değişiklikleri, Alman üreticinin bir süredir test ettiği makyajlı R8 modeline de ışık tutuyor. Yarış otomobilinde yer alan değişikliklerin bir kısmının aracın cadde versiyonuna da aynen aktarılmasını bekliyoruz.

Bunun yanında yapılan aerodinamik güncelleştirmeler,  daha çok yere basma kuvveti ve daha az sürüklenmenin yanı sıra frenlerin daha iyi soğutulmasına da katkıda bulunmuş.

Yenilenen modelde uygulanan katı kurallar nedeniyle 5.2 litrelik atmosferik V10 motor 585 beygir güç ve 550 Nm tork üretmeye devam ediyor. Ancak altı vitesli sıralı şanzıman, üç plakalı yarış debriyajı ve kilitli diferansiyel, bu araçların sıklıkla maruz kaldığı zorlu dayanıklılık yarışları boyunca aşınmanın etkilerini azaltmak ve daha fazla performans sağlamak için kapsamlı bir şekilde elden geçirilmiş.

Modelde sunulan güvenlik de GT3 yarışlarında FIA’nın zorunlu tuttuğu standartları aşarak Le Mans seviyesine ulaşmış. Tüm bu geliştirmelere rağmen aracın toplam ağırlığı 25 kilogram azalırken rijitlik de %39 oranında artarak önemli bir adım atılmış.

Yenilenen Audi R8 LMS’lerden bir tane almak istiyorsanız vergiler hariç 459 bin Dolar’ı gözden çıkarmanız gerekecek. İlk teslimatların Ocak ayında yapılması planlanırken R8 LMS’i FIA GT World Cup, ADAC GT Masters, Blancpain GT Series ve IMSA WeatherTech SportsCar Championship gibi yarışlarda görme fırsatı yakalayacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu