Yeni nesilde BMW 3 Serisi GT’ye veda ediyoruz

2018 Paris Otomobil Fuarı’nda yapılan bir röportajda, BMW küresel kalkınma patronu Klaus Frohlich, yeni X1 ve X3 modellerinin yeni nesil 3 Serisi GT’yi gereksiz kılacağını kabul etti. Bu haber 3 Serisi GT’yi asla uygun bir BMW olarak görmeyenleri oldukça sevindirdi. Yine de BMW 3 Serisi GT, sunduğu kullanışlılıkla bazı müşterilerin gönlünü kazanmayı başarmıştı.

Ama X1 ve X3 ile hem yukarda oturup hem de daha genç hissedilebiliyorsunuz

Röportaj sırasında “İşler değişiyor” diyen Frohlich, ”GT’yi ürettiğimizde insanların biraz daha yukarda oturmak istediklerini görmüştük. Ama X1 ve X3 ile hem yukarda oturup hem de daha genç hissedilebiliyorsunuz.”

”Bundan dolayı bu segment, yakıt tüketiminde, sürüş ve taşımada dezavantajı olmayan SUV’lerin baskısı altında. Segmentler büyüyor ve küçülüyor, her zaman dikkatli olmalısınız. Her zaman deneyeceğimiz bazı araçlar olacak ancak bu durum modellerin devam ettirileceği anlamına gelmez.”

BMW yöneticisi, hali hazırda 7 ya da 8 adet 3 ve 4 Serisi versiyonları olduğunu söylerken ”10 farklı versiyon da üretebilirsin ancak daha fazla satış yapamazsın.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

3 Serisi GT, ilk olarak 3 Serisinin Çin pazarı içi sunduğu LWB sedan versiyonunun kullandığı şasinin üzerinde inşa edilerek 2013 yılında piyasaya sürüldü. Yeni şasi ile birlikte F31 GT daha uzun bir dingil mesafesi ve daha yüksek tavan yapısına sahip olurken aracın genel olarak genişliği de artmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu