Fiat-Chrysler eski CEO’su Sergio Marchionne hayatını kaybetti

Geçirdiği omuz ameliyatının ardından gerçekleşen komplikasyonlar nedeniyle eski Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) CEO’su Sergio Marchionne hayatını kaybetti.

Açıklama FCA Başkanı John Elkann tarafından yapıldı: “Ne yazık ki, korktuğumuz şey gerçekleşti. Sergio Marchionne, adamım ve dostum gitti.”

66 yaşındaki Sergio Marchionne, yakın tarihte İsviçre Zürih’teki bir hastanede omuz ameliyatı geçirmişti. Daha sonra durumu kötüleşen Marchionne, FCA ve Ferrari’nin yönetimini bırakmak zorunda kalmış, görevini Jeep ve Ram patronu Mike Manley’e devretmişti.

Fiat ve Chrysler 2014 yılında Marchionne’nin liderliğinde birleşmişti.

Son olarak 26 Haziran tarihinde İtalyan askeri kuvvetleri Carabinieri için özel bir Wrangler tanıtımına katılan Marchionne, yorgun ve bitkin görünüyordu. Başarılı iş adamı etkinlik sırasında konuşma yaparken de zorlanmıştı.

Gerçek bir işkolik olan Marchionne, FCA’nın CEO’su olarak tüm Dünya’yı dolaşmıştı. 2017 yılında bırakana kadar kahve ve sigara bağımlığıyla dikkat çeken CEO, 2014-2018 faaliyet planlarının ardından 2019 yılının Nisan ayında ise emekli olmayı planlıyordu.

1952 yılında İtalya’da doğan Sergio Marchionne, Fiat Group’un çatısı altına girdiğinde adını duyurmuştu. Marchionne ayrıca Fiat ve Chrysler ortaklığının arkasındaki önemli kişilerden biri olarak görülüyordu. 2003 yılında Fiat’ın Yönetim Kurulu’na bağımsız üye olarak seçilen İtalyan iş adamı bir yıl sonra ise şirketin CEO’su olarak atandı.

2009 yılında Chrysler’in iflas sorunları yaşadığı dönemde bu şirketin de CEO’su olarak göreve getirilen Marchionne, Fiat Group’un Amerikalı firmanın %20’lik hissesini almasını sağladı. 2 yıl sonra ise İtalyan firmanın hisselerinin oranı %53.5’e çıkmıştı.

Fiat ve Chrysler 2014 yılında ise Marchionne’nin liderliğinde birleşmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu