Kia Sportage makyaj operasyonuna tâbi tutuldu

Motor gamı da yenilenen modelde en çok dikkatimizi çeken ise 2.0 litrelik EcoDynamics dizel motora eşlik eden 48V’lik elektrikli ünite oldu.

Kia, güncellenen Sportage modelini Chicago Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Güney Koreli üretici, makyaj operasyonu ile birlikte Sportage’nin iddiasını arttırmak istiyor.

Elden geçirilen model, LED sinyal lambalarına sahip yeniden tasarlanan ön farlarının yanı sıra, yeni sis farlarına, farklı ön ve arka tampon tasarımına, farklı jant tasarımlarına ve gözden geçirilen stop lambalarına kavuşmuş. Kia ayrıca LED aydınlatmaya sahip sis farlarını da Sportage’nin opsiyon listesine eklemiş.

Kia Sportage’nin iç mekanı da makyaj operasyonundan nasibini almış. Standart olarak 8 inç boyutundaki dokunmatik ekranla gelen Apple CarPlay ve Android Auto destekli bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yapacak olan Sportage’da direksiyon ve havalandırma girişleri de elden geçirilmiş. Kablosuz şarj ünitesinin de opsiyonel olarak sunulduğu modelde ‘Sofino’ yapay deri koltuk döşemeleri de bundan böyle tercih edilebilecek.

Güncellenen modelin güvenlik ekipmanları da yenilenmiş. Sürücü Dikkat Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, dur-kalk özelliğine sahip akıllı hız sabitleyici, yaya algılama özelliğine sahip ön çarpışma asistanı ve uzun far asistanı, Sportage’nin güvenlik sistemleri arasına katılmış.

Motor gamı da yenilenen modelde en çok dikkatimizi çeken ise 2.0 litrelik EcoDynamics dizel motora eşlik eden 48V’lik elektrikli ünite oldu. Kia bu hibrit ünite ile oldukça katı kurallara sahip olan WLPT’nin tüm testlerinden yüksek not almayı başarmış.

1.6 litrelik U3 CRDi motor da yine yeni Kia Sportage’de görev yapacak. 115 beygir ve 136 beygirlik iki farklı seçenekle sunulacak olan motorun güçlü versiyonunun standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri DCT şanzımanla sunulması bekleniyor.

Yenilenen modelin satışları 2019 yılının ilk yarısında başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu