Yeni nesil Mercedes-AMG A45 iki farklı versiyona sahip olacak

Standart modele ek olarak daha güçlü A45S 4Matic+ versiyonu ise 422 beygir güçle gelecek

Uzun zamandır beklenen Mercedes-AMG A45 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Geçtiğimiz günlerde birkaç şanslı gazeteci A45 prototipini test etme şansı bulmuşlardı. Bu etkinlik sırasında Mercedes-AMG’nin yeni performanslı hatcback modelinin 388 beygir güce sahip olacağını söylediği öğrenildi. Standart modele ek olarak daha güçlü A45S 4Matic+ versiyonu ise 422 beygir güçle gelecek. Her iki model de 2.0 litrelik 4 silindirli motorlardan gücünü alacak.

Mercedes-AMG mühendislerinin başarısı sayesinde, Mercedes-AMG A45S 4Matic+, BMW M2 Competition’dan 12, Audi RS3’ten 22 ve selefinden ise 46 beygir daha fazla güce sahip olacak.

A45 AMG’de kullanılan güç ünitesi ise A35 modelindeki motorun elden geçirilmiş bir versiyonu. Mercedes-AMG, 100 beygirden fazla güç avantajı sağlamak adına yenilenen motoru çift sarmallı turbo beslemeye ek olarak bir çok farklı modifikasyona tâbi tutmuş.

Yeni nesil A45, selefinde olduğu gibi dört tekerlekten sürüş sistemine sahip olacak. AMG ve Magna Powertrain tarafından geliştirilen bu sistem elektro-hidrolik bir çalışma sistemine sahip. Gerekli durumlarda tüm gücü arka tekerleklere aktarabilen bu sistem, ayrıca Mercedes-AMG’nin araca ‘Drift’ modu eklemesine de olanak sağlamış.

Görsel olarak AMG A45, bir çok ekipmanı A35 modeli ile paylaşacak. Bu çift arasında en büyük farklar arasında ise A45’in Panamericana ön ızgarası, dört çıkışlı egzoz sistemini ve büyük tekerleklerini sayabiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu