Renault Megane Sedan İncelemesi

Türkiye’nin filo ve binek olarak en çok tercih edilen otomobillerinden biri, bütün opsiyonlar alındığında neler sunuyor?

Megane 2 Sedan ile zamanında büyük başarılar yakalayan Renault, o dönemden sonra büyük bir değişimle yeniden çıkarttığı sedan karoseri ile karşımızda. Renault’un son yıllardaki tasarım dilini başlattığı Megane Sedan, sunduğu özelliklerle 2016 yılında ortaya çıktığında sınıfında farklılık yarattı.

Günümüzde çoğu Renault modelinde görmeye başladığımız C formundaki farlar, Pure Vision Full Led teknolojisiyle güzel bir aydınlatma sunuyor. Icon donanım seviyesindeki Megane, 18 inç opsiyon jantları ile bence görsel olarak güzel bir uyum yakalamış. Panaromik açılır sunroof ile ön ve arka camla birleşen tavan, Kum Beji rengiyle güzel kontrast oluşturuyor.

İç mekanda opsiyon olarak sunulan siyah deri döşemeye ve masajlı sürücü koltuğuna sahip. 7 inç dokunmatik ekranı navigasyon, R-Link 2.0 ve Apple Car Play’le birlikte geliyor. Yeteri kadar ses kalitesi ve ses yüksekliği sunuyor. Multimedya ekranına ilk bakışta kullanmak zor görünse de alışması uzun sürmüyor. Multisense sistemiyle birlikte beş farklı sürüş modu sunan Megane, renkli TFT kadranları da değiştiriyor. Arka koltuklarda diz ve baş mesafesi olarak bir sorun yok. Arka koltukta bardaklıklı kol dayamanın olması ise uzun yolculukları düşünen bir donanım. Ayrıca 550 litre bagaj hacmine sahip. Panaromik cam tavan içeriye ferahlık katıyor fakat test otomobiline özgün cam tavandan gelen trim sesini söylemeden geçemeyeceğim.

Multisense ile direksiyon sertliği de değişiyor. Kullanılan şarta göre gereken yumuşaklığı size sunuyor. 1.5 dCi motor ve 6 ileri çift kavramalı EDC şanzıman güzel şekilde çalışıyor. Çift kavramalı şanzıman manuel kullanımda emrinize çoğu zaman uyuyor. Ayrıca elektronik park freni, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi, park destek sistemi, head up display ve aktif acil fren destek sistemi gibi opsiyonlara sahip. Süspansiyonları konfora yönelik tasarlanmış ancak 18 inç jantlar çukur ve engebeden geçerken biraz rahatsız ediyor. Test boyunca yoğun trafik şartlarındaki yakıt tüketimimiz ise 5.9 Lt/100 km oldu.

Renault, Megane Sedan’ı çıkardığı yılda teknolojisiyle doldurmuş ve bunu başarıyla yapıyor. Sunduğu konfor, ekonomi ve kullanışlılık ile de neden bu kadar tercih edildiğini ortaya çıkartıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1461 CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, ÖNDEN ÇEKİŞ, 110 BG, 250 NM
3.7 LT/100 KM, 95 GR/KM
0-100 KM/S 12.5 SN, 190 KM/S
1395 KG 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu