2020 Mercedes GLA Eylül ayında Frankfurt’a gelecek

Mercedes-Benz’in 2020 yılında tek çıkacak modeli GLA değil. Yakınlarda görüntülenen GLB ile benzerlikler içeriyor ve önümüzdeki yıl piyasada olacak gibi görünüyor. Geçen ay Çin’deki Auto Shanghai’de benzer konsept olarak ortaya çıkartılmıştı. Bu yaz üretilmesi beklenen Mercedes’in en ucuz SUV modeli GLA ‘nın Frankfurt Motor Show’da görücüye çıkması bekleniyor.

Mercedes, üst üste 5. kez duble yapan ilk takım oldu

Autocar dergisinin söylentilerine göre yeni GLA, IAA galasından bir kaç gün önce -aynı 6 yıl önce ilk nesli çıktığı gibi- piyasaya sürülecek. Audi Q2 ve BMW X2 modellerinin direkt rakibi olan GLA, aslında bir A serisinin yükseltilmiş SUV versiyonu. Ayrıca olası bir İnfiniti ortaklığı olabilir.

GLA ile GLB çok benzer olacak

Tüm yeni nesil Mercedes modellerinde olduğu gibi iç mekanında benzer öğelerin yer alacağı tahmin ediliyor. Yeni tasarım dilinde olan yekpare ekranlar ve yüksek konumlandırılmış orta konsol ile üretilmesi kimseyi şaşırtmayacaktır. Yakında çıkacak diğer Mercedes modeli GLB ile ne kadar benzer olabileceğini anlamak için ise A, CLA ve CLS modellerine bir göz atın isterim.

Nissan-Renault ortaklığıyla bilinen 1.3 litrelik benzinli motor küçük versiyonlarda kullanılıyor. Daha çok güç isteyenler için ise 2.0 litrelik benzinli motor yer alacak. Ayrıca müşteriler önden çekiş ya da dört tekerlekten çekiş sistemi arasında seçim yapabilirken, manuel ya da otomatik şanzıman seçenekleri sunulacak.

Hem AMG 35 hem AMG 45 modellerinin sunulmaması için bir engel sunulmuyor. Tahminlere göre AMG 45 302 beygir güç sağlayacak, S versiyonu ise 416 beygir ile nefis bir sürüş sunacak. Bu arada Affalterbach tarafından ayarlanan GLA modellerinin ilk günden piyasaya sunulmasını isterdik ancak 2020 sonuna doğru çıkacakmış gibi söylentiler söz konusu.

Yakın geçmişe bakıldığında, Mercedes tarafından yayınlanan yol haritasında çıkan kamyonetiyle birlikte GLA Coupe için ipucu göstermişti. Nissan Navara merkezli X-Class, lüks kamyoneti olmaya devam ederken kompakt SUV beklentilerinin bu yıl sonuca varmasını bekliyorduk. Önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan GLA için, Mercedes’in yol haritasında yer verdiğini çok önceden anlamış bulunduk.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu