Renault ve Fiat ortaklığa mı gidiyor?

Renault ve Fiat faaliyetlerini bir araya getirme konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Fiat Chrysler Automobiles ve Renault gün içerisinde önemli bir gelişme duyurmaya hazırlanıyor.

Hafta sonunda ortaya çıkan iddialara göre, FCA ve Renault’nun “işletmelerinin büyük bir bölümünü birleştirmeyi içeren” faaliyetlerini bir araya getirme konusunda görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Renault ve Fiat halen konuşma halinde

İki isimsiz kaynak otomobil üreticileri arasındaki görüşmelere dair iddialarına Reuters’ta yer verdi. Cumartesi günü Reuters’e durumun hala “değişken” olduğunu açıklayan kaynaklar, ancak bu ortaklık ile şirketlerin zayıflıklarının birçoğunun kapatılabileceğini belirtti.

Halen tartışılmakta olan planın bir miktar özsermaye devri içereceği söyleniyor. Şirketlerin eşit bir birleşme yapmayı düşündüğü, ancak aynı zamanda diğer bağlantı seçeneklerini araştırdığı düşünülüyor. Renault başkanı Jean-Dominique Senard’ın Cuma günü Fransız maliye bakanına bir FCA-Renault birleşmesi planlarını sunduğu da gelen haberler arasında.

Renault 17, FCA 20 milyar dolar değerinde

Detroit Free Press, FCA’nın 20 milyar ve Renault’un 17 milyar değerinde olduğuna dikkat çekerken, şirketlerin birleşmesinin büyük bir hamle olacağını dile getirdi.

FCA, yıllardır aktif bir birleşme arıyordu ve Sergio Marchionne’in önderliğinde General Motors ile birleşme konusunda adımlar atılmıştı. Şu anki FCA genel müdürü Mike Manley geçtiğimiz günlerde İtalyan-Amerikan otomobil üreticisinin kendi başına durabileceğini ancak diğer otomobil üreticileriyle anlaşmaya açık olduklarını açıklamıştı.

Mart ayında, eski Renault-Nissan Alliance başkanı Carlos Ghosn’un rehberliğinde ele alınan bir hamlede Renault’un Fiat Chrysler Otomobilleri için bir teklif vermeyi planladığını belirten bir rapor da ortaya çıkmıştı.

Gelişmeler ile birlikte tekrar sizlerle olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu