Renault Megane RS Trophy-R Nürburgring’in yeni kralı oldu

Fransız üretici Megane RS modelinin Trophy-R versiyonu ile 7:40.1’lik dereceye imza atarak rekoru ele geçirdi

Almanya’nın ‘Yeşil Cehennem’ lakaplı meşhur Nürburgring pistinde önden çekişli seri otomobiller tur rekoru yarışı bitmek bilmiyor. Son olarak Honda Civic Type-R‘nin 7:43.8 ile elinde bulundurduğu rekor, Renault tarafından tarihe gömüldü.

Fransız üretici Megane RS modelinin Trophy-R versiyonu ile 7:40.1’lik dereceye imza atarak bu yarışta ezeli rakibinin önüne geçti. Nürburgring rekorunu elde eden bu özel versiyondan sadece birkaç yüz adet üretileceğini açıklayan Renault, aracın resmi tanıtımını ise 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan F1 Monaco GP’sinde yapacak. Ateşli hatchback modelinin direksiyonuna bu sefer ise Renault F1 pilotları Daniel Ricciardo ve Nico Hulkenberg geçecek. Tanıtımın oldukça renkli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Rekor kıran otomobilin teknik özelliklerine geçtiğimizde ise Megane RS Trophy‘den tanıdığımız 300 beygir ve 400 Nm tork ürettebilen 1.8 litrelik ünite ile karşılaşıyoruz. Rekorun sadece güç ile ilgili olmadığını kanıtlamak isteyen Renault, aracın Trophy’ye göre 130 kg daha hafif olduğunu açıkladı. Aynı zamanda aerodinamik eklentilere de yer verilen modelin daha hızlı olması için de Fransız mühendisler fazladan mesai harcamışlar.

Araç ile ilgili daha fazla detay paylaşmayan Renault,130 kg’lik diyet için tıpkı bir diğer efsane modeli olan Megane RS R26.R’de uyguladığı politikayı izlemiş olabilir. Bu modelde arka koltukları iptal eden Fransız üretici, bu bölüme bir takla barı eklemişti. Pist için fazladan güvenlik sağlayan bu parça ayrıca aracın rijitliğine de katkıda bulunarak rekorun gelmesinde katkı sağlamış olabilir. Ayrıca aracın camlarında da pleksiglass tercih edildiğini düşünüyoruz. Rekor için aracın bilgi-eğlence sistemi ve klima elemanlarından da feragat edilmiş olabilir.

Bakalım bu rekora başta Honda Civic Type-R olmak üzere diğer modellerin tepkisi ne olacak. Bu yarıştan kârlı çıkanlar kesinlikle otomobilseverler olacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Renault sport tu tebrik ederim öncelikle böyle bir rekor kırdığı için ve Renault markasını neler yapabileceğini göstermiş oldu meganeRs

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu