2020 BMW 8 Serisi Gran Coupe sonunda ortaya çıktı

2020 BMW 8 Serisi Gran Coupe, güçleri 310 ile 530 arasında değişen farklı motor seçenekleri ile sunulacak

BMW’nin 8 Serisi model ailesi genişlemeye devam ediyor. Bavyeralı üretici, modelin Gran Coupe versiyonunu da tanıttı.

6 Serisi Gran Coupe’den çok daha çekici görünen BMW 8 Serisi, standart modeli bire bir yansıtan tanıdık bir ön yüze sahip. 8 Serisi Gran Coupe’nin geniş böbrek ızgaraları adaptif LED farlarla çevrelenmiş.

Benzer tasarıma rağmen eklenen dört kapı doğal olarak bazı değişiklikleri de beraberinde getirmiş. Daha dik bir ön cama ev sahipliği yapan Gran Coupe’nin tavanı da daha yüksek. 4 kapılı modelin omuz çizgisinin de daha belirgin olduğunu söyleyebiliriz. Standart olarak panaromik bir cam tavanla sunulacak olan modelin M850i xDrive versiyonu ise opsiyonel olarak karbon fiber tavanla satın alınabilecek.

2020 BMW 8 Serisi Gran Coupe arka koltuktakileri de düşünüyor

Coupe kardeşine kıyasla 228.6 mm daha uzun olan model, 30.5 mm daha geniş ve 55.9 mm daha yüksek tasarlanmış. Ayrıca fazladan iki kapıya yer açmak için dingil mesafesi de 200.7 mm uzamış.

Arka bölümden konu açılmışken, coupe versiyona göre arka bölümde 86.4 mm baş mesafesi sunan aracın sunduğu diz mesafesi de 180.3 mm artmış. Arka bölümdeki omuz genişliği de 195.5 mm artarken, bagaj da 19.8 litrelik hacim artışı gerçekleşmiş.

Yeni modelin iç mekanı ise büyük ölçüde coupe kardeşinden alınmış. 12.3 inçlik dijital gösterge grubuna ev sahipliği yapan 8 Serisi Gran Coupe’de 10.25 inç boyutundaki bilgi-eğlence sistemi ekranına yer veriliyor. Isıtımalı ön koltuklara sahip olan modelde baş-üstü gösterge ekranı, kablosuz şarj özelliği, 16 hoparlörlü Harman-Kardon ses sistemi ve ambiyans aydınlatmasına yer verilmiş.

Güvenlik cephesine geçtiğimizde, Aktif Hız Sabitleyici, Aktif Kör Nokta Algılama, Şerit Takip Uyarısı, Çevre Görüş Kamerası, Park Asistanı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve Azami Hız Bilgilendirme sistemleri ile karşılaşıyoruz. Tüm bu teknolojiler Driving Assistance Professional paketi ile birlikte geliyor.

8 Serisi Gran Coupe’de 3 farklı motor seçeneği

BMW 8 Serisi Gran Coupe, farklı motor seçenekleri ile birlikte sunulacak. 340 beygir güç ve 500 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik TwinPower 6 silindirli motor giriş seviyesini oluşturacak. 8 ileri otomatik şanzımanla gücünü yere aktaracak olan modelde dört tekerlekten çekiş sistemi de tercih edilebilecek. Bu modelin dört tekerlekten çekişli versiyonu 0’dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede çıkarken, aracın son hızı 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Dizel cephesinde ise 320 beygir güç ve 680 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik 6 silindirli motora sahip 840d xDrive Gran Coupe modeli yer alıyor. 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulan model, 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor. Dizel versiyonun son hızı da 250 km/s ile sınırlandırılmış.

M8 Gran Coupe‘yi beklemek istemeyenler için ise M850i xDrive en güçlü seçenek olarak öne çıkıyor. 530 beygir güç ve 750 Nm torka sahip 4.4 litrelik TwinPower Turbo V8 motora ev sahipliği yapan model, 3.9  saniyede 100 km/s hızı görebiliyor. Azami hız bu modelde de 250 km/s olarak belirlenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu