Mercedes A 200 AMG İncelemesi

Mercedes’in en küçük üyesi A 200, 4. nesli ile CLS modelinde başlayan tasarım diline bürünmüş ve agresif görünüme kavuşmuş.

Keskin hatlara sahip LED farlar, küt biten kaput ucu, altıgen panjur ve büyük Mercedes amblemi ile yeni yüzünü ortaya çıkartıyor. AMG pakete sahip A 200, opsiyon 18 inç jantlar ve AMG gövde kitiyle geliyor. Açılabilen panaromik sunroof, aktif şerit takip yardımcısı, aktif fren yardımı, aktif park yardımcısı, yaya korumalı kaput ve silindir kapama gibi özellikler test otomobilinde olan başlıca donanımlardan. Tasarımına alışmak göze zor gelse de daha sonradan Jüpiter Kırmızısı ile kendini sevdiriyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Çift renkli deri döşemeler ve alüminyum görünümlü plastikler ile içerisi hoş duruyor. Artık çoğu Mercedes modelinde görmeye başladığımız ekran grubu, 7 inç sürücü gösterge ekranı ve opsiyon 10.25 inç dokunmatik multimedya ekranı barındırıyor. Mercedes Me sistemi ile konuşarak komut verebiliyorsunuz ayrıca otomobil ile ilgili bütün detayları bu ekranda görebiliyorsunuz. Apple Car Play ve Android Auto bulunmasına rağmen otomobilde sadece Type-C çıkışı bulunduğundan aparat kullanmanız gerekiyor. Gelişmiş ses sistemi opsiyonu ile müzik sistemi gayet memnun bırakıyor. Ambiyans aydınlatma bolca renk seçeceği sunabiliyor. Koltuklar yanal destekleri ve ayarlarıyla istediğiniz pozisyonda oturmaya izin veriyor ve gayet konforlu. Arka yaşam alanında bir havalandırma çıkışı var ancak kol dayama mevcut değil. Bir önceki nesline göre yaşam alanı artırılmış ve yolculuklar daha ferah hale gelmiş.

Emisyon standartları doğrultusunda yeni üretilen bu motor, 1332 cc hacminde ve 163 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca motor, 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile uyumlu şekilde çalışıyor. Performansı da gayet tatmin edici ve dikkatli kullanımlarda fabrika yakıt tüketim verisini tutturmak çok kolay. Silindir kapama teknolojisinin faydalarını gördüğümüz bu otomobilde testimiz boyunca 6.7 lt/100 km yakıt tüketim değerini yakaladık. AMG paket ile gelen alçaltılmış konforlu süspansiyon, sportif sürüşler için gayet uygun ancak şehir içi kullanımlarda biraz sert hissettirebiliyor. Değiştirilebilen sürüş modları ile motor, şanzıman ve direksiyona müdahale edilebiliyor. Sport modda sertleşen direksiyon, Comfort ve Eco modunda yumuşak bir karaktere bürünüyor.

A 200 yeni tasarım dili sayesinde dikkat çekiciliğini daha da artırmış. Ayrıca sunduğu uzun opsiyon listelerinden donanımlar seçerek otomobilinizi size özel kılabiliyorsunuz. Örneğin test otomobilinde bulunmayan arka kol dayama da bu opsiyon listesinde yer alıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1332CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, ÖNDEN ÇEKİŞ, 163 BG, 250 NM
5.6 LT/100 KM, 128 GR/KM
0-100 KM/S 8 SN, 225 KM/S
1280 KG

Diğer Mercedes modelleri için https://www.mercedes-benz.com.tr/passengercars.html

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu