Mercedes-AMG, yeni 2 litrelik motorundan 421 beygir güç elde ediyor

Litre başına 210.5 beygir güç üretebilecek olan Mercedes-AMG imzalı güç ünitesi, en güçlü seri üretim dört silindirli motor olma özelliği de taşıyacak.

Mercedes-AMG, yeni turbo beslemeli 2.0 litrelik dört silindirli motorunu yakın gelecekte AMG 45 rozetli modellerinde kullanmaya başlayacak. Alman üretici, yeni motorun iddia edilenden daha fazla güce sahip olduğunun ipuçlarını da verdi.

M139 kod adlı yeni motorun şimdiden 421 beygir güç ve 500 Nm tork ürettiği marka tarafından doğrulandı. Litre başına 210.5 beygir güç üretebilecek olan bu motor, şimdiye kadar üretilen en güçlü seri üretim dört silindirli güç ünitesi olma özelliği de taşıyacak.

Önceki nesil AMG 45’in kaputunun altında yer alan M133 ile karşılaştırmak gerekirse; M139 180 derece döndürülmüş. Bunun yanı sıra turbo ve egzoz manifoldu da geriye dönük olarak yerleştirilmiş. Turbo, makaralı yataklara da sahip. Motor, silindirlerin yük çevrimleri sırasında birbirlerini olumsuz yönde etkilemesini önleyen gelişmiş bir egzoz manifoldunu da  içerisinde barındırıyor. 0W20 yağ ile kullanılması önerilen motorun her 30.000 km’de veya yılda 1 bakıma götürülmesi gerektiği de yine markanın yaptığı açıklamalar arasında.

Turboşarjlı dört silindirli bir motorun bu kadar güç üretebilmesi, yeni yağ ve su soğutma sistemlerinden dövme alüminyum pistonlara ve ultra güçlü bir karter grubuna kadar çok sayıda gelişme ile mümkün olmuş. Oldukça büyük bir iş başaran mühendisler ise bununla yetinmeyecek gibi görünüyor.

Mercedes-AMG mühendisleri sınırları zorlamaya devam edecek

Sunum sırasında, Mercedes-AMG motor geliştirme başkanı Ralph Illenberger, Car Sales’a gündemlerinde daha fazla motor homurtusu olduğunu belirtti.

Illenberger, ” Daha da fazlası gelecek. Gelişim her zaman mümkündür. 421 beygir oldukça yüksek bir değer, özellikle de sokağa çıkması yasal olan bir araçta. Meydan okumamız buydu. Geleceğin ne getireceğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Eğer AMG beygir gücünü ve bu motordan alınan tork değerlerini arttırırsa, çok daha heyecan verici performanslı otomobillerle karşılaşabiliriz. Ferrari 360 Modena gibi 2000’li yılların başındaki süper otomobilin 400 beygir güce sahip olduğunu düşündüğümüzde, Mercedes-AMG’nin yaptığı için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu