Ferrari, önümüzdeki ay iki yeni model tanıtacak

Ferrari hali hazırda bu yıl ve geçtiğimiz yıl içerisinde birçok yeni model tanıtmıştı. Ancak İtalyan üretici hiç yavaşlayacağa benzemiyor.

Şirketin ikinci çeyrek kazanç sunumunda Ferrari CEO’su Louis Camilleri, önümüzdeki ay Maranello’da iki yeni modelin tanıtılacağını söyledi.

Camilleri yeni modeller hakkında ayrıntıya girmedi, ancak daha önceki raporlarda otomobillerden birinin 812 Superfast Spider olabileceği öne sürülmüştü. Bu bilgi henüz resmiyet kazanmadı ancak Ferrari Chat forum sitesinin birkaç üyesi, daha önce gelecek ayın başlarında tanıtıma davet aldıklarını söylemişlerdi.

Coupe versiyonda olduğu gibi 812 Superfast Spider da 800 beygir güç ve 718 Nm tork üretebilen 6.5 litrelik V12 motora ev sahipliği yapacak. Bu motor, gücünü 7 ileri çift kavramalı şanzıman yardımıyla arka tekerleğe iletiyor. Spider’ı bilmiyoruz ancak coupe versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlarken, azami sürati ise 340 km/s olarak açıklanmıştı.

Tanıtılacak diğer otomobil hakkında fazla bir bilgimiz yok ancak bu modelin de F8 Spider olacağı düşünülüyor. 720 beygir ve 770 Nm tork üreten çift turbo beslemeli 3.9 litrelik V8 motora sahip şık roadster yakında yollara çıkabilir. F8 Tributo, 812 Superfast’tan daha güçsüz olmasına rağmen, 0-100 km/s hızlanmasını aynı şekilde 2.9 saniyede tamamlıyor. Süper otomobilin son hızı da yine 340 km/s olarak belirlenmiş.

Bu yılın ilerleyen döneminde Ferrari yeni bir model daha tanıtmayı planlıyor. Tanıtılacak olan bu gizemli model hakkında çok az şey biliyoruz ancak markanın pazarlama patronu yeni otomobilleri hakkında ‘yeni bir segmentte’ mücadele edecek ifadelerini kullanmıştı. Purosangue adı verilecek SUV modelin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu biliyoruz, o yüzden yeni otomobilin giriş seviyesi bir spor otomobil olmasını bekliyoruz. Dino’nun yeniden hayata dönebileceği iddiaları bir süredir dolaşıyor. Ayrıca Ferrari de V6 motor ailesi hakkındaki planlarını doğruladı.

Bakalım yeni otomobil ne olacak? Bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu