Audi RS Q3, 400 beygirle sahneye çıktı

Audi, yeni RS Q3 ve RS Q3 Sportback modellerini tanıttı.

Yeni performanslı SUV modeller, 400 beygir güç ve 480 Nm tork üretebilen 2.5 litrelik beş silindirli turbo beslemeli motora ev sahipliği yapıyor. Audi RS Q3, bu gücünü 7 ileri S Tronic şanzımanla Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine aktaracak. 0’dan 100 km/s hıza 4.5 saniye çıkan aracın azami hızı ise 250 km/s olarak belirlenmiş. Daha fazla hız isteyen müşteriler, opsiyon listesinden yararlanarak son hızı 280 km/s’ye çıkarabilecekler.

Tabi ki sportif SUV modellerin özellikleri sadece motorla sınırlı kalmıyor; sürüş yüksekliğini standart modele göre 10 mm azaltan spor süspansiyonlara ev sahipliği yapacak olan araçların fren ve direksiyon sistemleri de elden geçirilmiş. Yüksek performanslı fren sistemine sahip olacak olan RS Q3, önde 375 mm, arkada ise 310 mm’lik hava kanalcıklı çelik disklere ve 6 pistonlu kaliperle sunulacak. Daha fazla fren performansı isteyen kullanıcılar için alüminyum kaliper ve seramik fren disklerinden oluşan opsiyon da unutulmamış.

Hazır opsiyonlardan bahsetmişken, Dinamik Şasi Kontrolü ile birlikte RS spor süspansiyonunu atlamak olmaz. Bu sistem, yol koşullarına göre değişkenlik göstererek milisaniyeler içinde tepki veren aktif amortisörlere sahip.

Performansı destekleyen sportif detaylar

Tasarım cephesine geçecek olursak, yeni modeller tek çerçeveli parlak siyah ön ızgara ile oldukça sportif görünüyor. Bu görünüm geniş hava girişleri, köşeli çizgiler ve alüminyum görünümlü detaylar ile desteklenmiş.

Arka bölüme doğru ilerlediğimizde genişletilmiş çamurlukları ve isteğe bağlı 20 veya 21 inç olarak tercih edilebilen jantları görüyoruz. Modele özgü spoyler ve geniş difüzör aracın karakterine katkıda bulunurken, mat alüminyum veya parlak siyah renkte tercih edilebilen detaylar da bu bölüme hareket katmış.

İç bölüme geçtiğimizde de sportif hava devam ediyor. Sürcüler burada ilk olarak altı düz yeni bir direksiyon simidi ve vites kulakçıkları ile karşılaşacaklar. Araçta diğer dikkat çeken detaylar arasında, aydınlatılmış kapı eşiklerini, parlak siyah detayları ve RS logolu deri/Alcantara koltukları sayabiliriz.

Opsiyon listesi kokpitte de uzayıp gidiyor. Bal peteği desenli, kontrast dikişli Nappa deri koltuklar bunlar arasında en dikkat çekeni. Müşteriler ayrıca alüminyum, antrasit, siyah, karbon veya piyano siyahı döşemeler arasından tercih yapabilecekler.

Avrupa’da, RS Q3 ve RS Q3 Sportback modellerinin siparişleri Ekim ayından itibaren alınmaya başlanacak. Araçların bayilere ulaşmasının ise 2019 yılının sonunu bulacağı tahmin ediliyor. Modellerin fiyatı ise Almanya’da RS Q3 için 63.500 Euro, RS Q3 Sportback için ise 65.000 Euro olarak belirlenmiş.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu