Efsane Lamborghini Diablo’nun kötü sonu

Ünlü İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini’nin modern klasik efsaneleşmiş modeli olan ve değeri yaklaşık 500 bin dolar kadar belirtilen otomobili Diablo, Avusturalya Güney Sidney de bu hafta’nın başlarında bir kazaya karıştı! Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle gerçekleşen kazada otomobil büyük hasar aldı. Avusturalya Kaza İnceleme Birimi otomobilin fotoğraflarını ve kazayı internette paylaştı.

İtalyan Otomobil üreticisi’nin 1990-2001 yılları arasında ürettiği 5.7 ve 6.0 litrelik 12 silindirli motora sahip olan Lamborghini Diablo, Avusturalya’da bir kazaya karıştı. Marka bu otomobil modelinden sadece 2884 adet üretmişti. Limitli üretimi ve klasik durumu öne çıkan otomobilin fiyatı ise yaklaşık 500 bin dolar olarak kabul edilmekte.

Kazadaki Lamborghini Diablo ise 5.7 litrelik motora sahip olan versiyondan. Bu motor 485 beygir güç ve 580 Nm tork üretmekte. Eski nesil teknolojileri bünyesinde barındıran bu otomobili kontrol etmek ve limitlerinde kullanmak her sürücünün harcı değil. Kullanımı zor ve tutunması bir o kadar güç olan Lamborghini Diablo, günümüz otomotiv teknolojilerinden bir çoğuna sahip değildir. Lamborghini Diablo’nun motoru ise arkada bulunuyor.

Güney Sidney’in Fowler caddesi’nde gerçekleşen kazada sürücü otomobilin yeni olduğunu Avusturalya Kaza İnceleme Birimi yetkililerine belirtti. Sürücünün yanındaki erkek yolcu ise olay yerinden uzaklaşmayı tercih etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu