2020 AUDİ S5 için ABT dokunuşları

Almanya merkezli tuning ve body kit üretiminde her zaman öne çıkarak kendini belli eden ABT 2020 Audi S5 için yayınladığı performans dokunuşlarını makyaj öncesi modeller için de sunacağını duyurdu. Son zamanlarda ciddi bir değişim yaşayan Audi ürün gamı, özellikle dış tasarımda kendine özgü bir standart yakaladı desek tam üstüne basmış oluruz. Özellikle binek modellerinde en tepeden giriş noktasına kadar uzanan bu değişim sürecinin son parçası geçtiğimiz ay tanıtıldı.

Başrolü oynayan yeni jenerasyon A5 ailesinin diğer performanslı modeli olan 2020 AUDİ S5, kısa süre içinde geliştirilmek ve bir takım eklentilerle değiştirilmek üzere ABT’nin garajına misafir olarak girdi. ABT tarafından paylaşılan ilk detaylara baktığımızda önemli ve sevindirici haberlerin başında yapılan tüm bu modifikasyon parçalarının makyaj öncesi S5’lere de uygulanıyor olması. Buda ABT tarafından Audi kullanıcılarını memnun etme konusunda ekibin elini güçlendiriyor.

ABT’nin performans geliştirilmesinin rakamsal verileri öncesinde ilk olarak standart S5’in fabrika çıkış performans verilerini hatırlatmakta fayda var. Dizel üniteli versiyonda kaputun altında 3.0 litrelik twin-turbo V6 makineyle gelen 2020 Audi S5, yaklaşık 345 beygir güç ve 700 Nm torka sahip. Güçlü V6 makinenin 0’dan 100’e hızlanması için 4,9 saniye gerekli. Tamamlayabildiğini gördüğümüz Audi S5’in maksimum erişebileceği hız 250 km/s ile limitlendirilmiş.

ABT’nin performans dokunuşuna baktığımızda aynı 3.0 litrelik twin-turbo makine üzerinden yapılan geliştirmeyle birlikte 2020 Audi S5 380 beygir güç ve 760 Nm tork alındığını görüyoruz. Şimdilik performans verilerine etkisini bildiğimiz bu geliştirmeyle birlikte süspansiyon ve jant gibi bölümlerde de ABT’nin güncellemeleriyle karşılaşacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu