Ulaşılabilir fiyatlı Porsche Taycan 4S tanıtıldı

Porsche’nin tamamen elektrikli modeli Taycan için yeni bir versiyon daha tanıtıldı. Taycan Turbo ve Taycan Turbo S’in yanına Porsche Taycan 4S geldi. Ulaşılabilir fiyatlı Porsche Taycan 4S için dikkatleri üzerine çekmedi desek yalan söylemiş oluruz. Stuttgartlı otomobil devi Taycan’ı geleceği için çok önemli bir model konumunda tutuyor. İlk incelemelerinden çok iyi geri dönüşler alan Porsche Taycan 4S Turbo ve Taycan Turbo S’e göre, artık daha ulaşılabilir seviyede yer alıyor. Kısa süre önce lanse edilen model Porsche Taycan 4S, Taycan Turbo ile benzer tasarımı daha düşük fiyat ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Porsche Taycan iki farklı pil seçeneği ile kullanıcılarına sunuluyor. 103 bin dolarlık versiyonda tek katmanlı 79,2 kWh pil paketi yer alırken, 110 bin dolarlık “performance battery plus” versiyonu ise Turbo’lardan gelen çift katmanlı 93,4 kWh pil paketi üstüne sunuluyor.

563 beygir güç (Maksimum) üreten yani gerçekten çok performanslı olan Taycan 4S, 0’dan 100 km/s hıza ulaşması için kullanıcılarını sadece 3,8 saniye bekletiyor. Menzil değeri henüz paylaşılmayan ve diğer Taycan modelleriyle aynı şarj altyapısını paylaşan otomobil, 19 inç jantlar üstüne kuruluyor ve özel “frozen blue metallic” renk seçeneğiyle dikkatleri üzerine çekmekte. Taycan ailesini geniş seçeneklerle büyütmeye kararlı olan Porsche, 2019 sonunda karşımıza Tesla Model X rakibi SUV “Cross Tourismo” ile çıkmaya hazırlanıyor. Bu model de gerçekten firmanın elektrikli geleceği için kilit noktada bulunuyor.

Porsche Taycan 4S’i diğer Turbo kardeşlerinden ayırarak bir özet geçersek; Taycan Turbo S 0’dan 100 km/s hıza  2,8 saniyede çıkabiliyor ve kullanıcılarına 412 km menzil sunuyor. Normal Taycan Turbo ise 0’dan 100 km/s hıza 3,2 saniyede çıkıyor ve 450 km menzil sunuyor. Maksimum limitli hızı 260 km/s olan Taycan, 616 beygir güç üretiyor.

800-volt şarj sistemiyle donatılan araç, 270 kW güçte ve yüzde seksen dolum için sadece 22 dakikalık süre gerekli. Pazarda Tesla Model S karşısına çıkacak süper elektrikli otomobil, 150 bin dolar başlangıç fiyatıyla geliyor. Turbo S ise 187 bin dolar seviyesinde.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu