Yeni 2 serisi Gran Coupe nihayet ortaya çıktı!

Alman markanın kompakt sınıfta sedan olarak tercih edilebilecek bir modeli maalesef yoktu. Bu segmentte Mercedes CLA ve Audi A3 tercih edilerek, kullanıcılar tarafından iyi bir seviyeye ulaşmıştı. Bmw tarafından bu segmentte Avrupalı tüketiciye hitap edilecek model 2 Serisi Gran Coupe dedikoduları çıkana kadar ortada bir şey yoktu. Bunun yerine marka 1 Serisi ve 2 Serisi Active Tourer modelleriyle bu segmentte daha çok Avrupalı tüketiciye hitap etmekteydi.

Alman dev otomobil üreticisi BMW bugün markanın bu segmentteki ilk modeli olan Yeni 2 Serisi Gran Coupe’yi ortaya çıkardı. Ön yüzüne baktığımızda otomobil gerek böbrekler gerek ön far tasarımıyla kardeşi 1 serisi ile ortak aynı yüzü paylaşıyor.

Otomobilin profiline baktığımızda, eğimli C sütunları ve yüksek omuz çizgisiyle coupe silueti oluşturulduğunu görüyoruz. Dört kapılı coupe formunu kapılar açıldığında fark edilen çerçevesiz camlar da tamamlıyor. Ayrıca 4526 mm’lik uzunluk BMW 2 serisi gran coupe’de gözler önüne seriliyor.

2 Serisi Gran Coupe’nin arka tasarımına baktığımızda ise markanın yeni tasarım dili olan uzun ve yatay biçiminde tasarlanmış stoplarla karşılaşıyoruz. Bu stoplar yeni X5 ve X6 tasarımında kullanılan stopları bize andırdı. Otomobilin boyutları ise 1800 mm genişliğe ve 1420 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi ise 2670 mm uzunluğunda. Yeni 2 seri gran coupe’nin içine göz attığımızda 5 serisi ve yeni 3 serisinde kullanılan üç kollu direksiyon bizi karşılıyor. 3 kollu bu şık direksiyonun arkasında yer alan gösterge paneli tamamen dijital bir şekilde kullanıcılarına sunuluyor. 12.3 inç boyutlarında olan dijital gösterge paneli gözümüze şık ve kaliteyi yansıtmış durumda. Yeni 2 serisi gran coupe kardeşi 1 serisi ile hemen, hemen aynı iç tasarıma sahip.

2 serisi Gran Coupe ilk etapta 218i, 220d ve M235i xDrive versiyonlarıyla satın alınabilecek. Düşük hacimli dizel motorlu versiyon ise 2020 yılının mart ayında ortaya çıkacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu