PSA ve FCA ortaklık için görüşmelere başladı

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve PSA Grubu, olası bir birleşmeye yönelik görüşmelerin sürdüğünü resmen onayladı.

Söylentiler birkaç ay önce başlamıştı ve bu iddialar sonunda her iki şirket tarafından da kabul edildi. Olası bir ortaklık dünyadaki en büyük otomobil şirketlerinden birisini ortaya koyacak.

Kısa bir basın açıklaması yayınlayan PSA: “Groupe PSA ile FCA Group arasındaki olası iş kombinasyonuyla ilgili son raporları takiben, Groupe PSA, dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından birini yaratmayı hedefleyen devam eden görüşmler olduğunu doğrular.” ifadelerine yer verdi.

Birkaç saat sonra ise FCA bir açıklama yaparak, “şu anda ekleyecek hiçbir şeyleri olmadığını” belirterek PSA’nın açıklamalarını onayladı.

Daha önce haberlerde, Peugeot, Citroen, DS, Opel ve Vauxhall’ı bünyesinde barındıran PSA’nın bu yılın başlarında FCA’ya yaklaştığı ancak ilk teklifin reddedildiği iddia edilmişti. Biraz daha geriye gittiğimizde ise FCA benzer bir ortaklık görüşmesini Renault ile gerçekleştirmişti. Ancak bu ortaklık Renault’un %15 hissesini elinde bulunduran Fransız hükümeti ve ortağı Nissan tarafından kabul görmemişti.

Olası PSA-FCA birleşmesi, iki şirketin de üretim maliyetlerini paylaşmasına ve her ikisini de daha büyük küresel oyunculara dönüştürerek erişimlerini daha da artırmasına yardımcı olacaktır. Bu iki şirket geçtiğimiz yıl toplamda 8.7 araç satışı gerçekleştirmişti. Bu rakam şimdiden onları 8.4 milyon araç satan General Motors’un önüne geçiriyor. Geçtiğimiz yıl en çok araç satışını ise Toyota ve Volkswagen’in yanı sıra Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı gerçekleştirmişti.

FCA, Peugeot markasının ABD’ye yeniden dönüşünde de yardımcı olabilir. Bakalım bu görüşmeler bizlere neler gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu