Yeni Volkswagen Passat İncelemesi

B8 kasa koduyla makyajlanarak karşımıza çıkan yeni Volkswagen Passat, uzun aks mesafesi ve geniş omuz çizgisi sayesinde çok daha sportif bir görünümle sunuluyor. Bu sportif görünümün başlıca sebeplerinden birisi otomobilin R-Line paketiyle sunuluyor olması. Yenilikler arasında I.Q Light Matrix LED farlarının yer aldığı ön tasarımda yenilenen tampon ve farlara kadar uzanan panjur ilk bakışta kendini öne çıkarıyor. Makyajlanan yeni Passat’ın yan profilini inceleğimiz de, en belirgin olarak krom detayların izlerini görebiliyoruz, hem kapıların altında hemde cam etrafında dikkatleri üzerine topluyor.

Hafifçe eğimli tavan hattı, sportif, açılır arka cam ve düz yan camlar otomobile tarz bir duygu uyandırırken yan bölümde R-Line’ın paketle gelen 19 inç alaşımlı jantlar dikkat çekiyor. Bu jantın otomobile çok zarif aynı zamanda sportif bir hava kattığını söyleyebilirim. Arka bölüme baktığımızda yenilenen Led stop lambaları ve yeni arka tampon Passat’a heran hazır görünümünü vermiş. Unutmadan önemli detaylardan birisini de söyleyecek olursak; Yeni passat’ta modelin ismi bagaj kapağının tam ortasında yazmakta. Aynı zamanda yenilenen golfte’de bu yazıyı göreceğiz. 

Modelin iç tasarımını yorumlarsak otomobile oturduğunuzda bir passat’ta oturduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dinamik, akıcı ve şık çizgileriyle rakiplerinden ayrılan model, dışında olduğu kadar iç görünümünde de sportif bir tasarım sunuyor,yenilenen yeni nesil dijital gösterge paneli active info display passat’ta yenilikçi özellikleriyle gelmiş. Orta konsoldaki 9.2 inçlik multimedya ekranı ile aynı anda navigasyon görüntüsü sunan 11.7 inçlik dijital gösterge panelinin grafik kalitesi, animasyonlu geçişler ve diğer detayları ile yeni nesil üst sınıf lüks araçlardaki modern ve kaliteli havasını sunuyor.

İç mekândan yüksek işçilik kalitesi, malzeme seçimi ve ergonomiye yansıyan yenilenen passat’a tam olmuş diyebiliriz. R-Line ile gelen yenilenen alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ele iyi oturuyor, üzerinde bulunan kumanda butonlarının kullanımı rahat, sol alt kısımda ses sistemi açma ve kapama, hemen üstünde ise cruise control butonları, sağ tarafta ise telefon için sesli ikaz, ses sisteminde kanal ve şarkı geçme, orta kısımda ise yol bilgileri. Direksiyonun arkasından gösterge tablosunu görmek çok kolay ve gösterge panelinde sürüşle alakalı kullanım bilgilerinizi düzenleyebiliyorsunuz.

İç mekanda yeterli sayıda eşya gözü bulunması, küçük eşyalarınızı koyacak yer arama derdinden kurtulmanızı sağlıyor. Marka yenilenen passat’ta kablosuz şarj özelliği ve usb-c özelliğini sunuyor. Teknolojik anlamda kendini yenileyen ve rakiplerinden ayrılacak özellikleriyle Passat sınıfında liderliğe göz kırpıyor.

Yenilenen Volkswagen Passat’ın performansına ve sürüş özelliklerine gelecek olursak; 2.0 litrelik 240 ps 500 Nm tork ve 7 ileri çift kavramalı DSG ile bizleri karşılayan bu makinede herhangi bir yenilik şuanlık yok. Fakat passat ürün gamında yeni nesil 1.5 tsi motorlara da yer vermiş. Bu 2.0 litrelik makine yüksek torku ve referans teşkil edebilecek DSG şanzımanıyla iyi bir birliktelik içinde çalışıyorlar. Gücünü çoğunlukla ön tekerleğe ileten Passat ihtiyaç anında 4 çeker olarak ilerleyebiliyor.

TEKNİK VERİLER

240 Ps 500 Nm, 0-100 6,1 sn, Maksimum hız 247 km/s

Şehiriçi yakıt tüketimi 6,7 lt, Şehirdışı 5,1 lt, Karma yakıt tüketimi ise 5,7 lt/100 km

Ağırlık 1730 kg Bagaj hacmi 586 lt

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu