2020 Mercedes-Benz GLA ortaya çıkmaya başladı

2020 Mercedes-Benz GLA ile Alman üreticinin kompakt model ailesi genişliyor. 11 Aralıkta’ta tanıtılacak olan araç, GLB, GLC, GLE ve GLS’nin yanında markanın en ulaşılabilir SUV modeli olacak.

Resmi tanıtımı yaklaşan araç için Mercedes-Benz de off-road yeteneklerini ortaya koyan görseller paylaştı. Yeni model selefine göre daha kısa ön ve arka bölümlere sahip olacak. Arazi kabiliyeti de geliştirilecek olan model, yeni nesliyle daha fazla kaçamak yapmanıza imkan sağlayacak gibi görünüyor. Yine de küçük SUV modelin tercihinin asfalt yollar olacağını söylemek de fayda var.

2020 Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz’in yaptığı açıklamaya göre yeni GLA’nın yüksekliği 10 cm’den fazla artacak. Yolcuların yeni nesilde çok daha fazla baş mesafesine sahip olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Aracın genel uzunluğunun 0.5 cm azalmasına rağmen, yeni mimari sayesinde diz mesafesinin de artacağı belirtildi.

Bunların yanı sıra araçta birçok yeni güvenlik teknolojisi yer alacak. 2020 Mercedes-Benz GLA modelinde sunulacak olan Sürüş Destek Sistemi’nde viraj, acil durum ve arka çapraz trafik uyarılarına sahip Aktif Fren Yardımı yer alıyor. Bu sistem ayrıca yaya geçitleri etrafındaki yayaları da tespit ederek sürücüsünü uyarıyor.

Diğer modellerden tanıdığımız benzinli ve dizel motorların 2020 Mercedes-Benz GLA’da da kullanılmasını bekliyoruz. Bunların yanı sıra AMG versiyonları da bizleri bekliyor olacak. 306 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen GLA 35 modelinin yanında 387 beygir güç ve 480 Nm güce sahip GLA 45 de seçenekler arasında olacak. Model gamının tepesinde yer alacak olan GLA 45 S ise 2.0 litrelik turbo benzinli motorundan 421 beygir güç ve 500 Nm güç elde edebilecek. Şarj edilebilir hibrit bir versiyonun da yine planlar arasında olduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu