Toretto’nun 2.250 beygirlik Maximus Charger’ı satışta

Fast and Furious 7 filminde yer alan 68 model Dodge Charger satışa sunuluyor. Koleksiyonerler, Dodge Charger Maximus ismi ile de bilinen otomobili garajlarına katma şansı yakalayacaklar. Bu efsane otomobil 23 Kasım tarihinde Riyad Müzayedesi’nde Worldwide Auctioneers etkinliğinde sunulacak.

Nevi şahsına münhasır olarak nitelendirebileceğimiz otomobil, Scott Spock Racing tarafından üretilen %400 daha rijit bir şasiye ev sahipliği yapıyor. Bu muhteşem görünen metal gövdenin orijinaline göre 5 cm daha geniş olduğunu da belirtelim.

Gövde çalışmalarının 16.000 saatten fazla sürdüğü belirtilirken, göz alıcı metal işçiliğini göz önüne sermek için ise boyaya yer verilmemiş.

Motor kaputunun altında ise Tom Nelson tarafından üretilen 2.250 beygirden fazla güce sahip 9.4 litrelik çift turbo beslemeli Hemi V8 yatıyor. 0-96 km/s (0-60 mil/s) hızlanmasını 1.8 saniyede tamamlayan aracın 160 mil/s (257 km/s) hıza ulaşması ise sadece 8 saniye sürüyor. Bu otomobilin trafiğe çıkabildiğini söylemiş miydik?

Otomobilin tamamen ayarlanabilen coilover süspansiyonu siparişe göre bir geometriyle geliyor. Ayarlanabilir savrulma çubukları ve altı pistonlu kaliperlere sahip 14 inçlik büyük rotorlara sahip frenler de aracı yolda tutmak için kullanılmış. Bu özel Dodge Charger’da GPS tabanlı bir de çekiş kontrol sistemi yer alıyor.

İç kısmı İtalyan derisi ile kaplı olan modelde yolcuları rahat ettirmek için ses ve ısı yalıtımı sunan Alman yapımı halılara sahip. Özel bir SSR Ses sistemi ile birlikte gelen araçta IOS tabanlı bir dokunmatik ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi de bulunuyor. Dokunmatik ekrana sahip olan bu sistem ön konsol panelinin arkasına gizlenmiş.

İlerleyen günlerde aracın şöhretinin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Maximus Charger’ın Fast and Furious 9 ve 10 filmlerinde de yer alması talep edildi. Bunun yanı sıra Forza Racing oyunuyla bu özel otomobili kullanma fırsatı da elde edebileceksiniz.

Bakalım dünyada bir örneği daha bulunmayan bu Dodge Charger nasıl bir fiyatla yeni sahibine ulaşacak?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu