2020 Jaguar F-Type artık daha sinirli

Jaguar son dönemde ilgisini SUV modellere çevirmiş gibi görünse de spor otomobillerini de ihmal etmiyor. 2020 model yılı için yenilenen Jaguar F-Type, ince farlara ve yeni V8 motora kavuştu.

Otomobile baktığımızda anda değişiklikler gözümüze çarpıyor. 2020 Jaguar F-Type, daha büyük ön ızgarası ve ince farları ile çok daha agresif bir görünüme kavuşmuş.

Kaputu da elden geçirilen modelin ön çamurlukta yer alan yarıkları da makyaj operasyonundan nasibini almış. F-Type’nin jantlarının da yeniden yorumlandığını görüyoruz.

Arka bölüme doğru ilerlediğimizde ise bu kısımda çok daha az değişikliğin yer aldığını görüyoruz. Elden geçirilen stop lambaları, yuvarlak formlu çıkıntısına veda etmiş ve daha köşeli bir yapıya kavuşmuş. Bunun dışında arka tamponda da küçük değişiklikler meydana gelmiş.

İç mekana geçtiğimizde ise tanıdık bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Çoğu ekipman yerinş korurken, yeni 12.3 inçlik dijital gösterge ekranının yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto destekli Touch Pro bilgi-eğlence sistemi ise yapılan en önemli değişikler olarak göze çarpıyor. Bilgi-eğlence sisteminden bahsetmişken, artık kullanıcıların yazılımını güncellemek için yetkili bayilere gitmek zorunda kalmayacaklarını belirtelim.

450 beygirlik yeni V8 motor

Kaputun altında göz atarsak, 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik turbo beslemeli motor giriş seviyesini oluşturmaya devam ediyor. Daha fazla güç isteyenler için ise 450 beygir güç ve 580 Nm tork üretebilen 5.0 litrelik süperşarjlı V8 ünite seçenekler arasında katılmış. 8 ileri şanzımanla gücünü yere aktaran versiyonda dört tekerlekten çekiş sistemi de tercih edilebiliyor. Yeni versiyon, 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlarken azami sürati ise 285 km/s olarak ölçülmüş.

Model gamının tepesinde yer alan F-Type R ise 575 beygir güce ve 700 Nm torka kavuşmuş. 100 km/s hıza 3.6 saniyede ulaşan modelin son hızı ise 299 km/s olarak açıklandı.

F-Type R’de tek değişiklik güncellenen motor olmamış. Performanslı modelin yeni adaptif amortisörler, yaylar, viraj denge çubukları, daha sert rulman ve yatak parçaları içeren “kapsamlı olarak yükseltilmiş bir şasiye” sahip olduğu açıklandı. Model ayrıca 20 inçlik daha geniş jantlara da ev sahipliği yapacak.

Tüm bunların yanı sıra her iki V8 modelinde de Quiet Start özelliği bulunacak. Adından da anlaşılacağı üzere bu özellik sayesinde araç çalışırken mahalle sakinlerine rahatsızlık oluşturmayacak. Bunu yapabilmek için, araçlarda başlangıçta kapalı olan ve elektrikli bir sistemle açılabilen ‘baypas’ vanalarına sahip bir egzoz sistemine yer verilmiş.

Makyaj operasyonu ile çok daha şık bir görünüme ve yeni motor seçeneğine kavuşan 2020 Jaguar F-Type için İngiltere’de istenen fiyat ise 54.060 Pound.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu