BMW, Elon Musk ve Tesla ile dalga geçti

Tesla’nın elektrikli pick-up modeli Cybertruck’ın tanıtılmasının ardından şirket CEO’su Elon Musk, ön siparişlerin 200 bin ve 250 bine ulaştığına dair tweet atmıştı. BMW ise bu duruma yine aynı şekilde karşılık vererek, Tesla’ya göndermede bulundu.

Elon Musk tarafından siparişlerin ulaştığı rakamların sosyal medya üzerinden paylaşılmasının ardından, Bavyeralı üretici de aynı yolu izledi. 18 Aralık’ta 499.820 sayısı ile başlayan tweet dizisi artarak devam etti 500.000’e ulaşınca durdu. Son paylaşım ile birlikte BMW, 500.000 elektrikli araç satışına eriştirklerini duyurdu. Ve bu satışların dört dakikada bir gerçekleştiğinin altı çizildi.

Bavyeralı üreticinin 500.000. elektrikli aracı bir BMW 330e olurken, Almanya’nın Münih kentinde yer alan BMW Welt Müzesi’ne teslim edilidiği bildirildi. Şirket bu rakamı marka için önemli bir kilometre taşı olarak kabul ettiği için, teslimat bizzat BMW Kıdemli Başkan Yardımcısı Sebastian Mackensen tarafından yapıldı.

500.000 araç kayda değer bir başarı olarak görülse de Başkan Oliver Zipse “Hızımızı önemli ölçüde artırıyoruz: İki yıl içinde yollarda bir milyon elektrikli aracımız olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu seviyeye ulaşmak için yeni model atağını da sürdüren şirket, önümüzdeki yıl iX3 modelini gün yüzüne çıkaracak. Takip eden yılda ise iNext ve i4 modelleri ile tanışacağız.

Hepimizin bildiği gibi BMW’nin elektrikli otomobillere adım atması i3 modeli ile olmuştu. İkonik olarak kabul edilen modelin gelişiminin devam edeceği ve üretiminin 2024 yılına kadar süreceği de marka tarafından doğrulandı.

BMW Grubu, hali hazırda 12 elektrikli modele sahip. Bu sayıyı gelecek yıllarda arttırmayı planlayan şirket, 2021 yılında Avrupa’da satılan araçlarının dörtte birinin elektrikli olacağını öngörüyor. 2025 yılına gelindiğinde ise satışların yarısının elektrikli olması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu