Toyota Bahreyn’de sezonun üçüncü zaferini kazandı

TOYOTA GAZOO Racing, 2019-2020 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda 8
Saat Bahreyn Yarışı’na çıktı ve zorlu mücadeleden duble galibiyetle ayrılmayı başardı.

Lider Toyota takımı, bu yarış için WEC kuralları gereği hibrit ve yakıt açısından sınırlandırılarak ciddi bir handikap ile yarıştı. Ancak akıllı strateji, hızlı pit stop’lar ve istikrarlı performansla birlikte 1390 km’lik yarışı galibiyetle tamamladılar.

7 numaralı TS050 HYBRID ile yarışan Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López, bu sezon ikinci kez yarış kazanarak Pilotlar
Şampiyonası’nda liderliği yeniden ele geçirdi.

8 numaralı TS050 HYBRID ile piste çıkan Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima ve Brendon Hartley ise, markanın diğer aracına göre tur başına 0.21 saniye
handikapla yarıştılar ve yarışı ikinci tamamlayarak Toyota adına kusursuz bir sonuç elde ettiler. Böylece Toyota ilk dört yarışın üçünü duble zaferle geçmiş oldu.

José María López, 257 tur süren yarışta damalı bayrağı ilk geçen isim olurken, Pilotlar Şampiyonası’nda ekibine en yakın rakibine sekiz puan fark attı ve liderliğe oturmayı başardı. Takımlar Şampiyonası’nda da TOYOTA GAZOO Racing, 41 puan ile liderliğini sürdürüyor.

Dünya Şampiyonası mücadelesi ise, gelecek yıl kaldığı yerden devam edecek ve bir sonraki durak Amerika olacak. Yeni yıldaki ilk yarış 23 Şubat tarihinde 6 Saat Circuit of the Americas’ta yapılacak. Onu 20 Mart’ta 1000 Mil Sebring yarışı izleyecek.

Toyota Gazoo Racing

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu