2020 Seat Leon, 28 Ocak’ta tanıtılacak

Seat sonunda dördüncü nesil Leon’un tanıtım tarihini paylaştı. Buna göre 2020 Seat Leon, 28 Ocak 2020 tarihinde yüzünü gösterecek.

Yapılan duyuru ile birlikte paylaşılan video, aracın aydınlatma ünitelerini ve arka bölümünü ortaya koyuyor. Ön bölümde yeni LED farlara ev sahipliği yapan 2020 Seat Leon’un stop lambaları da LED bir şerit ile birbirine doğru uzanıyor. Bagaj kapağı üzerindeki Seat logosunun altında ise farklı bir yazı stiline sahip Leon armasını görüyoruz. FR logosu da sağ tarafta konumlandırılmış.

Aracın iç mekanına göz attığımızda kapı ve konsolu dolaşan ambiyans aydınlatması dikkatimizi çekiyor. Üç kollu direksiyon simidinin arkasında kişiselleştirilebilir dijital gösterge ekranını görüyoruz. Bu bölümün hemen sağında ise geniş bilgi-eğlence sistemi ekranına yer verilmiş. Küçük bir vites seçicinin yer aldığı orta konsolun ön bölümünde yer alan küçük bir depolama alanı da gözümüzden kaçmıyor. Üst versiyonlarda muhtemelen bu bölümde akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği sunulacak. Araca yaklaşıldığında ‘Merhaba’ anlamına gelen ‘Hola!’ yazısının yere yansıtılması da araçta dikkat çeken özellikler arasında.

Şirketin Tasarım Direktörü Alejandro Mesonero-Romanos, 2020 Seat Leon hakkında, ”Gelişmiş aydınlatma teknolojisi, bir aracın tasarımını geliştirmede anahtar rol oynar. Tamamen yeni Seat Leon’da, zaten güçlü olan karakterini daha üst seviyeye çıkarmak için harika bir etki kullandık.” ifadelerini kullandı. Yönetici aynı zamanda “İçeride, kokpiti saran ambiyans aydınlatması yeni Leon’u bir başka işlevsellik ve estetik seviyesine taşıyor.” sözleriyle araçta yer alan aydınlatma elemanlarının ne görsel olarak ne kadar büyük rol oynadığının altını çizdi.

İki farklı Cupra versiyon

Tıpkı Volkswagen Golf ve Skoda Octavia‘da olduğu gibi MQB platformunun güncellenmiş versiyonu üzerinde yükselecek olan 2020 Seat Leon, benzinli, dizel ve yarı-hibrit güç ünitelerinin yanı sıra şarj edilebilir hibrit motorla da sunulacak. Cupra Leon’un model gamının tepesinde yer alması beklenirken 300 beygirden fazla güç üretebilen 2.0 TSI motorlu versiyonun yanında yaklaşık 250 beygir güce sahip şarj edilebilir hibrit bir versiyonun da planlar arasında olduğunu öğrendik. Hibrit versiyon elektrikli kullanımda 50 km’lik bir menzil de sunacak.

Yeni Seat Leon tasarımın yanı sıra teknolojik anlamda da gelişecek gibi görünüyor. Yeni modelin tanıtımına kadar teaser paylaşımlarının devam etmesini ve araç hakkında daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz. Takipte kalın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu