Yerli otomobil böyle mi görünecek?

27 Aralık’ta görücüye çıkacak olan yerli otomobil hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor.

Haftasonunda Gebze’de düzenlenecek bir ön gösterim ile görücüye çıkacak olan SUV model hakkındaki iddialar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın twitter üzerinden paylaştığı görsellerin ardından hız kazandı. Elektrikli SUV modelin üzeri branda ile örtülü olmasına rağmen tasarım hakkında sağlam ipuçları veriyor.

yerli otomobil

Geçtiğimiz günlerde elektrikli SUV modelin Pininfarina imzalı olacağı açıklanmıştı. Bakan tarafından paylaşılan fotoğraflardan anladığımız kadarıyla da yerli otomobil İtalyan tasarım şirketinin karakteristik çizgilerini barındırıyor. Bu paylaşımların ardından gözler Pininfarina imzalı tasarımlara çevrilirken K350 konseptinin yerli otomobilimize ilham kaynağı olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Sosyal medyada da hız kazanan bu iddiada, yerli otomobilin büyük ölçüde böyle görüneceğini ancak ayrıntılarda konsept modelden ayrılacağı belirtiliyor. Genel olarak benzer çizgilere sahip olacağına inandığımız elektrikli SUV modelin ön bölümünde farlar, sis farları ve ızgarada farklı dokunuşlar görebiliriz. Yerli otomobil, arka bölümde de daha geleneksel çizgiler ile karşımıza çıkabilir.

2018 yılında Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Pininfarina K350 SUV konsepti tamamen elektrikli güç ünitesi ile öne çıkıyor. 407 beygirlik elektrik motoruna ev sahipliği yapan model, 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşıyor. Aracın son hızı ise 250 km/s olarak açıklanmıştı. Aynı zamanda Vietnamlı VinFast markasının SUV modeli aynı konseptten ilham alınarak tasarlanmıştı. Yerli otomobilimiz ile VinFast logolu aracın detaylarda birbirinden ayrılmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu