Aracınızı nasıl doğru bir şekilde dezenfekte edersiniz?

Virüs salgını şu anda tüm hızıyla devam ederken, aracımızın içini temizlemek ve dezenfekte etmek her zamankinden daha önemli hale geldi, ancak bunu doğru yapıyor muyuz?

Otomobillerimizin kabini birçok farklı malzemeden yapılmıştır, bu nedenle süreç boyunca iç mekanın zarar görmesinden kaçınmak için çok güçlü yüzey temizleyicilerinden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Araştırmalar, ortalama direksiyon simidinin umumi bir tuvaletten dört kat daha kirli olduğunu ortaya koyuyor. Sadece bu bilgi bile aracımızın ne kadar kirli olabileceğini gösteriyor.

Arabanızın içindeki hemen hemen her temas noktası dikkat gerektirir; direksiyon simidinden ayrı olarak, vites kolu, iç kapı kolları, bardaklıklar, emniyet kemerleri ve ses kontrolleri de benzer oranda mikrop barındırabilir.

Daha güvenli bir iç mekan için ilk adımımız, her bir yüzey tipi için geliştirilen ürünleri kullanarak bu bölümleri temizlemek ve daha sonra dezenfeksiyona işlemine devam etmek olacaktır. Herhangi bir hasarı önlemek için kabini bu ürünlerle dezenfekte ederken dikkatli olmanız gerekir. Temizleme ve dezenfeksiyon işlemini sıcak bir iç mekanda uygulamaktan kaçının ve daha büyük bir yüzeye geçmeden önce renk değişikliği veya lekeleri olmadığından emin olmak için kesinlikle küçük bir alanda test edin.

Detaylı temizlik konusunda deneyimli profesyonellerden biri olan Ammo NYC’den Larry Kosilla’nın paylaştığı bu video da sizlere yardımcı olabilir. Kosilla, mikrop ve bakteriler için bir ‘yuva’ olabilecek araç içlerimizi düzgün bir şekilde nasıl temizleyeceğimiz ve dezenfekte edeceğimiz konusunda birkaç ipucu ve püf noktası gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu