Yeni Renault Clio, Volkswagen Golf’ü geride bıraktı

Yeni Renault Clio, uzun süredir Avrupa’nın en çok satan otomobili olan Volkswagen Golf’ü Şubat ayındaki satışlarda geride bırakmayı başardı.

JATO Dynamics’in verilerine göre VW Golf’ün 24.735’lik satışına karşılık olarak yeni Renault Clio 24.914 satış gerçekleştirmiş. Küçük bir farkla Alman rakibini geride bırakan Clio’nun bir diğer avantajı da yeni neslinin bayilerdeki yerini daha önce alması oldu. Sekizinci nesil Volkswagen Golf‘ün satışları Avrupa’da Clio’ya göre daha sonra başlamıştı.

Bununla birlikte her iki otomobil de daralan otomotiv pazarından nasibini almış görünüyor. Renault Clio satışları bir önceki yıla göre %4 azalırken, Volkswagen Golf ise %21 ile daha dramatik bir düşüş yaşamış. Fiat Panda ise satışlarını %10 arttırarak Avrupa’da en çok satılan yedinci otomobil olmayı başarmış durumda.

Genel olarak Avrupa’da satışlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %7 azalmış durumda. Geçtiğimiz yıl Şubat ayına gelindiğinde 1.143.852 araç satılırken, bu yıl ise bu rakam 1.063.264 olarak açıklandı. Bu rakam aynı zamanda 955.113 otomobil satılan 2015 yılından sonraki en düşük satış adedi olarak dikkat çekti.

2020 Volkswagen Golf Mk8

2020 yılında iyice düşen otomobil satışlarının koronavirüs salgınını nedeniyle daha da düşmesin bekleniyor.

Mevcut duruma genel olarak baktığımızda olumlu olarak büyüme gösteren tek sınıf ise elektrikli otomobiller oldu. 2019 yılında 75.400 adet satılan hibrit ve tamamen elektrikli modellerin satış adedi 2020 yılına geldiğimizde ise 135.500 olarak gerçekleşmiş. Almanya ve Fransa’da iki kattan fazla artan eletrikli otomobil satışları, Norveç’te de genel satışın %75’ini oluşturuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu