2020 Skoda Octavia Scout kendini gösterdi

Skoda, yeni Octavia ailesinin çok yönlü üyesi Scout’un üzerindeki örtüleri kaldırdı. 2020 Skoda Octavia Scout, Avrupa genelinde sonbaharda satışa sunulacak.

Octavia Combi‘ye göre 15 mm daha yükseğe konumlandırılan modelde gövde altı koruması da standart olarak sunuluyor. Önceki versiyonlarında dört tekerlekten çekişli olarak sunulan model, yeni neslinde önden çekişli olarak da tercih edilebilecek.

Skoda Octavia Scout’un kaputunun altında çeşitli TDI ve TSI motorlar görev yapacak. Motor gamının en tepesinde 200 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen 2.0 TDI bulunacak. Bir Octavia Scout’ta kullanılan en güçlü dizel motor olma özelliği taşıyan ünite, 7 ileri DSG şanzıman aracılığıyla gücünü dört tekerleğe birden iletebiliyor. Müşteriler ayrıca aynı motorun 150 beygir güç üreten versiyonunu da yine DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alabilecekler.

Benzinli motorlara göz attığımızda ise ilk olarak 190 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik TSI motor karşımıza çıkıyor. DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulan modelin yanı sıra 150 beygirlik 1.5 TSI motora sahip model ise 6 ileri manuel ve önden çekişli olarak müşterilerin tercihine sunulacak. Bu motora sahip model aynı zamanda yarı hibrit teknolojisi E-Tech’e sahip 7 ileri DSG ile de satın alınabilecek.

Skoda, 2020 Octavia Scout’un AWD versiyonlarının arazi sürüşü için uygun olmasının yanı sıra karavan ve römort çekmek için de kullanılabileceğini belirtiyor. 200 beygir güç üreten dizel motorlu versiyonun 2 tona kadar yük çekebileceğinin de altı çizildi.

2020 Skoda Octavia Scout, selefinde olduğu gibi alüminyum görünümlü korumalıklara sahip ön ve arka tamponun yanı sıra kullanılan plastik detaylar ile Combi’ye göre çok daha sağlam bir görüntü ortaya koyuyor.

Scout, standart olarak 18 inç Braga alaşım jantlarla sunulurken, isteğe bağlı 19 inçlik Manaslu jantlar da opsiyon listesinde yer alıyor. Ön rüzgarlık, arka difüzör ve yan aynalarda kullanılan gümüş kaplama; ön çamurluklardaki Scout logoları da aracı standart versiyondan ayıran detaylar arasında. LED sis farlarının standart olarak sunulduğu modelde, Matrix LED farlar için ise ekstra bir bedel ödemek gerekiyor.

İç mekana geçtiğimizde de krom görünümlü detaylar devam ediyor. Scout logolu koltuklar da yine size standart modelde olmadığınızı hatılatıyor. Koltuk renkleri ile kontrast oluşturan dikişlerin direksiyon ve kol dayamasında kullanılmasının da şık bir detay olduğunu söylememiz gerek. Alüminyum kaplama pedallar da aracın karakterine uygun.

Sonbahar’da Avrupa pazarına sunulacak olan 2020 Skoda Octavia Scout hakkında ilerleyen günlerde daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu