4.000 beygirlik yat: Tecnomar for Lamborghini 63

Lamborghini’den süper otomobil tanıtımı beklerken İtalyan üretici bu özel motoryatla hepimizi şaşırttı. ‘Tecnomar for Lamborghini 63’ adı verilen araç, Lamborghini ve The Italian Sea Group ortaklığının bir meyvesi.

İsmini Lamborghini’nin kuruluş tarihi olan 1963’ten alan bu özel yat aynı zamanda 63 feet (19.2 metre) olan uzunluğuna da atıfta bulunuyor. Bu oldukça güçlü motoryat aynı zamanda Lamborghini’nin süper otomobilleriyle de birçok ortak özelliği içerisinde barındırıyor.

Tecnomar for Lamborghini 63

Lamborghini’nin Centro Stile merkezi tarafından tasarlanan Tecnomar for Lamborghini 63, markanın Sián FKP 37 Hybrid süper spor otobiline çeşitli göndermelerde bulunuyor. Tasarımı savaş gemisi mühendisleri tarafından geliştirilen modelde yüksek dayanıklı bir gövde ve üstyapı ile sportif yapı harmanlanmış.

Gövdenin ayrıntılarına indiğimizde Miura ve Countach modellerinden de çeşitli ipuçları görüyoruz. Yatın tavanında ise markanın roadster modellerinden esinlenilmiş. Aydınlatma elemanlarına göz attığımızda da Terzo Millennio ve Sian FKP 37 konseptlerinin tanıdık Y formlu ön farlarını görmek mümkün.

Süperyatın iç mekanına da Lamborghini çizgileri taşınmış. Yüksek teknolojili materyallerin yer verildiği araçta büyük dijital ekranlar da oldukça dikkat çekici görünüyor. Adeta bir süper otomobil kokpitini hatırlatan iç mekanda sportif direksiyon simidi ve koltuklar da unutulmamış. Karbon fiber detayların bolca kullanıldığı motoryatta Lamborghini modellerinden görmeye alıştığımız start tuşu da es geçilmemiş.

Motoryatta Lamborghini’nin Ad Personam kişiselleştirme programına benzer şekilde tamamen özelleştirilebilir renkler ve malzemeler sunuluyor. Müşteriler geniş dış renk seçeneklerinin yanı sıra iç mekanda ise her biri geniş bir malzeme kombinasyonu sunan iki farklı donanımdan birini tercih edebilecekler.

Tüm bunların ötesinde, bu özel sürat teknesi performansıyla da Lamborghini isminin hakkını veriyor. Her biri 2.000 beygir güç üreten 24 litrelik iki adet MAN V12 dizel motora ev sahipliği yapan yat, bu sayede 111 km/s hıza ulaşabiliyor. 24 tonluk ağırlığı ile nispeten hafif olan model, Tecnomar filosunun da en hızlısı olma özelliğini taşıyor.

Tasarımı be performansıyla beğenimizi kazanan Tecnomar for Lamborghini 63’ün 2021 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu