Volkswagen Beetle yoluna elektrikli olarak devam edebilir

Bildiğiniz gibi Volkswagen, geçtiğimiz yıl Beetle’ın fişini çekmiş ve geçtiğimiz yıl son Volkswagen Beetle Meksika’da üretim bandından inmişti. İkonik modelin, markanın elektrikli model atağında da bir yeri olmadığı belirtiliyordu ancak işler son zamanlarda değişmiş gibi görünüyor.

Markanın geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne e-Beetle ismi için bir başvuru yaptığı öğrenildi. Halen incelenmekte olan başvuru VWIDTalk forum sitesinin bir kullanıcısı tarafından fark edilmiş.

Peki bu durum elektrikli Beetle’ı yakın zamanda göreceğimiz anlamına mı geliyor? Aslında durum biraz karışık; pek çok markanın kullanmayacak olsalar da farklı isimlerin kullanım haklarını aldıklarını biliyoruz. Böylelikle markalar diğer şirketlerin benzer isimleri kullanmalarının da önüne geçiyor. Kaldı ki Beetle ismi de Volkswagen için oldukça büyük bir öneme sahip ve bu ismin başka bir kurum tarafından kullanılmasını istememeleri oldukça doğal.

Öte yandan, e-Beetle yeni elektrikli ID model ailesine oldukça uygun görünüyor. MEB platformu üzerinde yükselen elektrik motorlu bir Beetle görmek oldukça güzel olabilir. Ayrıca böyle bir model ID.3 modeline de şık bir alternatif sunabilir.

e-Beetle’a ek olarak Volkswagen, e-Golf Classic, e-Karmann ve e-Kubel olmak üzere üç diğer isim hakkı için da başvuruda bulunmuş durumda. Volkswagen’in elektrikli modeller konusundaki atağı devam ettikçe bu liste de uzayacak gibi görünüyor.

Siz böyle bir model görmek ister miydiniz?

Not: 2012 Volkswagen e-Bugster konsept görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu