Jaguar, Tesla Model 3’ü gözüne kestirdi

Thierry Bollore’nin JLR’nin yeni CEO’su olması ile birlikte markada önemli değişikliklerin olması bekleniyor. Jaguar markasının başarısını arttırmayı hedefleyen Bollore’nin tamamen elektrikli modeller üretmeyi planladığı belirtildi.

Tesla ve Polestar gibi markalarla rekabet edebilmek adına Jaguar’ı tamamen elektrikli bir şirkete dönüştürmek isteyen yönetici, bu konuda ilk adımı ise Model 3‘e rakip olacak bir otomobil ile yapmayı planlıyor. Bu modelin Polestar 2 gibi sedan ve crossover karışımı bir otomobil olmasının muhtemel olduğu da gelen bilgiler arasında.

Hali hazırda tamamen elektrikli olarak sadece I-Pace modeline sahip olan Jaguar, böylelikle giriş seviyesi bir modele de kavuşacak. Bilindiği gibi İngiliz üretici ilerleyen günlerde elektrikli XJ ile de karşımıza çıkacak.

jaguar i-pace

”Küçük bir elektrikli Jaguar harika olurdu, bunu düşünmemiz gerekiyor” diye konuşan JLR yöneticisi Nick Rogers, ”Bu, içinde olmak istediğimiz gerçekten harika bir alan, doğal olarak müşterilerimiz de içinde olmamızı istiyor ve şu anda son derece mantıklı” diye konuştu.

Jaguar’ın Model 3 ve Polestar 2 rakibi, son mali yılda satışları yaklaşık yüzde 28 düşen XE’nin doğrudan yerini alabileceği de gelen haberler arasında.

Böyle bir modelin XE takısını alıp almayacağı henüz belli değil ancak her iki durumda da muhtemelen JLR’nin yeni MLA platformuna ev sahipliği yapacaktır. Aracın performans rakamlarının da yine bir Jaguar modeline uygun şekilde olacağını düşünüyoruz.

Jaguar, Tesla Model 3’e rakip olabilecek bir modelin ardından daha küçük elektrikli modeller yapmaya devam edebilir. Hali hazırda Jaguar ve BMW’nin daha küçük bir elektrikli araç üzerinde birlikte çalıştıklarına dair söylentiler mevcut. Eğer bu söylentiler doğru ise ilerleyen yıllarda Jaguar’dan BMW 1 Serisi ya da X2 boyutlarında elektrikli bir model görebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu