Mercedes GLB İncelemesi

Mercedes GLB, kompakt SUV sınıfında standartları yukarıya taşıyor.

Diğer testlerimiz için tıklayın

Mercedes GLB, büyük abilerine atıfta bulunan tasarımı, kompakt boyutları ve fonksiyonelliği ile rakiplerini kızdırmaya geliyor.

GLB, sert ama akıcı hatların birbirine çok iyi harmanlanmasıyla tasarlanmış. LED far ve stop tasarımıyla dikkat çeken GLB, heybetli duruşuyla da göze hitap etmeyi başarıyor.

Önündeki o asi tavır yumuşak geçişlerle tamamlanıyor ve gösterişli omuz çizgisiyle stop grubuna kadar devam ediyor. Ayrıca kapı altlarındaki yan korumalar, bir bütün olduğu için kötü hava şartlarında kıyafetlerin kirlenmesini de miminuma indiriyor.

GLB’de tasarım detayları sadece otomobilin dışında değil, içerisinde de devam ediyor. 7 kişilik koltuk düzeni ile ferah bir iç mekan sizi karşılıyor. Tamamen dijital 10.25 inçlik geniş ekranlar, 64 farklı renk sunan ambiyans aydınlatma sistemi ile bütünleşen torpido tasarımı, size lüksü hissettirmekte hiç zorlanmıyor.

Progressive donanım seviyesine sahip GLB; adaptif şerit takip sistemi, silindir kapama teknolojisi, MBUX multimedya sistemi ve tam bağımsız arka aks gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Test otomobiline özgü opsiyonel olarak kullanılan panaromik sunroof, 3. sıra koltuk, 18 inç aerodinamik jant ve 10.25 inç boyutundaki gelişmiş ekranlar konfor seviyesini daha da artırıyor.

Her 7 koltukta da konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz ancak 3. sıradaki koltuklarda uzun boylu kişilerin rahat etmesi zor bir ihtimal. Ön koltuklar elektrikli ve hafızalı olarak sunuluyor. Arka koltuklarda da ayar seçeneklerinin olması 7 kişi olarak yapılacak yolculuklarda bir avantaj oluyor. Ayrıca 570 litrelik bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında 1805 litreye kadar çıkabiliyor.

Sürüşe başladığınızda GLB ağırbaşlı karakteri ile sizleri karşılıyor. Bu kadar konforlu olmasının yanında boyutları ve sınıfı göz önüne alındığında gayet başarılı sürüş dinamikleri sunabiliyor. Süspansiyon sistemi, şehir içi ve şehir dışı yolculuklar için gayet yeterli konforu sizlere sunuyor. Comfort, Eco, Sport olarak sunulan sürüş modları ile direksiyon ve gaz tepkileri kullanımınıza uyum sağlıyor.

1.3 litrelik benzinli motoru sizi yanıltmasın, bu motor fazlasıyla güçlü ve yeterli. 7 ileri çift kavrama şanzıman ile gayet uyumlu çalışıyor ve hızlanma konusunda hiç tereddüt etmiyor. Bu küçük ama etkili motor güzel tınıları olan sesler çıkartıyor fakat yalıtım nedeniyle bunu çok az şekilde duyuyorsunuz. Ayrıca GLB’nin yalıtımı şehir içinde ve şehir dışında gerek rüzgar gerek yol sesi olarak gayet iyi iş çıkartıyor. 

Test süresi boyunca her türlü trafik şartında kullandığımız GLB, 7.5 lt/100 km değerlerinde bir tüketim ortalaması sundu. Bu tüketim değeri, tamamen sizin kullanım şartlarınıza bağlı olarak değişiklik gösteriyor ancak düşük yakıt tüketimini görmek bu otomobilde hayal değil. 

Mercedes GLB, sınıfında iyi bir noktada konumlanmış ve bu durumdan gayet memnun görünüyor. Rakiplerine özellikle iç mekanda sunduğu ayrıcalıklar ile pek şans tanımıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER
1332CC, SIRALI 4 SİLİNDİR, ÖNDEN ÇEKİŞ, 163 BG, 250 NM
6.0 LT/100 KM, 137 GR/KM
0-100 KM/S 9.1 SN, 207 KM/S
1480 KG

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu