Volkswagen ID.6, 17 Nisan’da gün yüzüne çıkıyor

Volkswagen, yeni elektriklisi ID.6 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Alman üretici, 17 Nisan’daki tanıtımı öncesi elektrikli modelin teaser görselini paylaştı.

Aracın görselleri daha önce sızdırılmıştı.

“Çinli kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak” için tasarlanan elektrikli crossover, SAIC-Volkswagen ID.6 X ve FAW-Volkswagen’den ID.6 CROZZ olmak üzere iki farklı versiyonla sunulacak. Şirket her iki versiyon hakkında da bilgi vermekten kaçınıyor ancak modellerin MEB platformu üzerinde yükseleceğini biliyoruz. Volkswagen ayrıca, yeni modellerinde yumuşak çizgiler ve keskin hatlar ile ‘zarif stil ve ‘modern estetiğin’ birleştirildiğini belirtiyor.

Paylaşılan görsel bizlere pek bir şey sunmuyor ancak aracın görselleri daha önce sızdırılmıştı. Volkswagen ID.4 modelinin izinden giden model farklı bir ön yüze ev sahipliği yapıyor. Aracın ön farlarının ise biraz fazla büyük olduğunu söyleyebiliriz.

İsminden de anlaşılacağı gibi Volkswagen ID.6, ID.4’den daha büyük. Kardeşine göre 292 mm daha uzun tasarlanan aracın dingil mesafesi de 198 mm daha fazla. Daha büyük boyutlarla birlikte ID.6 daha fazla yaşam alanı sunuyor.

Eğimli tavan çizgisi ile sportif bir görünüm ortaya koyan model, plastik gövde kaplamalarıyla da SUV karakterini vurguluyor. Gömme kapı kollarını da yine dikkat çeken detaylar arasında sayabiliriz.

Volkswagen ID.6 giriş seviyesinde 204 beygir güç üreten bir elektrikli motora ev sahipliği yapacak. Dört tekerlekten çekişe sahip çift elektrik motorlu versiyon ise toplamda 396 beygir güç üretiyor. Aracın menzili henüz resmiyet kazanmadı ancak ID.4 modelinin 82 kWh’lik batarya paketi ile 400 km’lik menzil sunduğunu hatırlatalım.

İlerleyen günlerde Volkswagen ID.6 ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu