Yeni Citroen C5 tanıtım gününü bekliyor

Citroen, yeni C5 modelinin ilk teaser videosunu yayınladı. Yeni model 12 Nisan’da tam olarak yüzünü gösterecek.

Yeni Citroen C5, SUV, station-wagon ve hatchback karoserlerin kıyısında geziniyor

Tasarım anlamında tam olarak nereye konumlandırılacağını tahmin edemediğimiz yeni Citroen C5, SUV, station-wagon ve hatchback karoserlerin kıyısında geziniyor. Bu anlamda kardeşi yeni C4‘e bakarak birkaç fikir edinmeye çalışsak da C5 kesinlikle yeni bir şey vaat ediyor.

Bunun dışında paylaşılan videoya gelecek olursak, yeni modelin ön ızgarada yer alan şeritlerle bütünlük oluşturan LED aydınlatma üniteleri ilk gözümüze çarpan detay oluyor. Çıkıntılı çamurlukları ile kaslı bir görünüm sunan modelin kaputu da yine bu görünümü destekler nitelikte.

Kıvrımlı tasarım arka bölüme doğru devam ediyor. Kalın bir C sütununa sahip olan modelin eğimli arka cam çizgisi ise belirgin bir spoyler ile tamamlanmış. Yeni modelin 3 boyutlu LED stop lambaları da ön bölümle uygun şekilde tasarlanmış.

Citroen henüz yeni modeli hakkında fazla bir detay paylaşmadı ancak yeni modelin EMP2 platformu üzerinde yükseldiğini düşünüyoruz. Bilindiği gibi bu platform Peugeot 508 modelinin de temellerini oluşturuyor. Bu iki model güç ünitelerini de paylaşabilir. Peugeot 508 modelinde 1.5 ve 2.0 litre olmak üzere iki farklı dizel motor yer alıyor. Bu motorlar sırasıyla 131 ve 177 beygirlik güce sahip. Benzinli cephesinde ise 1.6 litrelik PureTech motorun 181 ve 224 beygirlik seçenekleri mevcut.

508 ayrıca 1.6 litrelik dört silindirli motora eşlik eden elektrikli ünite ile birlikte şarj edilebilir hibrit güç aktarma organıyla da sunuluyor. 225 beygirlik bu paket sadece elektrikli kullanımda 54 km’lik bir menzile sahip. Yeni Citroen C5’te de bu güç ünitelerini görmeyi bekleyebiliriz.

Yeni Citroen C5 tanıtıldığında araç hakkında çok daha fazla detayı sizlerle paylaşacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu