27 litrelik tank motorlu Ford Crown Victoria

Bildiğiniz tüm ‘motor swap‘ işlemlerini unutun çünkü artık hiçbiri size o kadar da etkileyici gelmeyecek. Ford Crown Victoria’yı genellikle Hollywood yapımı filmlerde taksi ya da polis arabası olarak görmüşsünüzdür. İsveçte yaşayan Daniel Werner isimli bu adamın Ford Crown Victoria hakkındaki fikirleri ise tamamen farklı.

Bu Crown Victoria, 2.Dünya Savaşı döneminden kalma bir tanktan 27 litrelik Rolls-Royce Meteor V12 motoruna ev sahipliği yapıyor

Daniel Werner tarafından Meteor Interceptor olarak adlandırılan bu Ford Crown Victoria, 2.Dünya Savaşı döneminden kalma bir tanktan 27 litrelik Rolls-Royce Meteor V12 motoruna ev sahipliği yapıyor. Werner başlangıçta bir Spitfire uçağının 37 litrelik Rolls-Royce Griffon motorunu kullanmak istemiş ancak nihayetinde bu 27 litrelik ünitede karar kılmış.

Motorun ürettiği 550 beygir güç tabi ki Werner’e yeterli gelmemiş. Motoru bir çift turbo ve özel bir ECU ile donatan adam 2.500 beygir güç elde etmeyi planlıyor. Dakikada 3.000 devir çevirebilen motorun 4.000 devir çevirebilmesi için de çalışmaların devam ettiği de belirtiliyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, 27 litrelik bir motoru bir Ford Crown Victoria’ya yerleştirmek hiç de kolay bir iş değil. Werner, devasa Rolls-Royce V12’nin ağırlığını desteklemek için bir Chevrolet C10 kamyonetinin ön bölümünü kullanmış. 295 kg’lık bu motoru taşıyabilmek için ayrıca şasi de desteklenmiş. Werner ayrıca Meteor motorunu olabildiğince geride konumlandırmak adına ön camı sökmek ve gövdenin ön bölümünü kesmek zorunda kalmış.

Proje henüz başlangıç aşamasında ancak bittiğinde bu Crown Victora’nın 320 km/s hıza ulaşması hedefleniyor. Bakalım proje bittiğinde araç nasıl görünecek? Merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu