SUV pazarının yeni oyuncusu: Volkswagen Taigo

Neredeyse her geçen gün yeni bir SUV model tanıtımı ile karşılaşıyoruz. SUV pazarının bu kadar büyüdüğü bir dönemde Volkswagen de rakiplerinden geri kalmamak adına her segmentte yer almaya çalışıyor. Alman üretici, yeni Volkswagen Taigo modelini Avrupa pazarında sunmaya hazırlanıyor.

“B sınıfında sunulan ilk coupe formlu SUV model”

Yeni model sizlere tanıdık gelebilir çünkü daha önce Nivus adı ile Güney Amerika pazarında satışa sunulmuştu. Volkswagen, yeni modelini B sınıfında sunulan ilk coupe formlu SUV olarak nitelendiriyor. T-Cross ile MQB-A0 platformunu paylaşan Taigo, daha alçak yapısı ve eğimli tavan çizgisi ile bu modelden ayrılıyor. 4.270 mm ile T-Cross’tan 160 mm daha uzun olarak tasarlanan Volkswagen Taigo, 1.757 mm’lik genişliğe sahip. 2.566 mm’lik dingil mesafesi ile Taigo’da T-Cross’a oranla sadece 6 mm’lik bir fark yakalanmış. Aracın eğimli tavan çizgisi ise bagaj hacmine olumsuz olarak yansımış; bu değer T-Cross’ta 455 litre olurken, Taiga da 438 litreye düşmüş.

Dış tasarımını Güney Amerikalı kardeşi ile paylaşan Taigo, iç mekanında da Polo’nun izinden gitmiş. Geçtiğimiz aylarda makyaj operasyonuna tâbi tutulan Polo‘nun iç mekanı Taigo’da da bire bir kullanılmış. Volkswagen’in en yeni MIB3 bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yapan modelde 6.5 inçlik dokunmatik ekran standart olarak sunuluyor. Android Auto ve Apple CarPlay destekli sistemin ekranını 9.2 inçe büyütmek de mümkün. Dijital gösterge ekranıyla da Taigo’nun günümüz standartlarını yakaladığını görüyoruz. Aracın opsiyon listesinde dokunmatik iklimlendirme kontrolleri ve çeşitli sürücü asistan sistemlerini içerisinde barındıran IQ.Drive paketi bulunuyor.

Yeni model Avrupa’da 3 farklı motor seçeneği ile sunulacak. Her biri benzinli olan güç üniteleri arasında 95 ve 110 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik 3 silindirli turbo beslemeli motor giriş seviyesini oluşturuyor. Daha fazla güç isteyenler için ise 150 beygir gücündeki 1.5 TSI motor seçenekler arasında. Yeni Volkswagen Taigo’nun sadece önden çekişli olarak sunulacağını hatırlatmakta da fayda var.

2021 yılının son çeyreğinde ilk siparişlerin alınması beklenen modelin ilk teslim tarihi ile 2022 yılını bulacaktır. Volkswagen, yeni modelinin fiyat etiketini ise henüz açıklamadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu