İkonik Honda Monkey geri dönüyor

Honda’nın yıllara meydan okuyan kompakt motosikleti Monkey’nin yenilenen versiyonu Türkiye’de satışa sunuluyor. Günümüz için modern çizgilerle ile ikonik görünümünü korunarak yeniden tasarlanan Monkey’nin farklı yaş grupları arasında beğeni kazanması hedefleniyor. Honda Monkey; sürüş konforu, 5 vitesli şanzımanı ve Euro 5 uyumlu motorunun sunduğu yakıt ekonomisi ile de öne çıkıyor. Retro görünümü ile modern şehir hayatının ihtiyaçlarını birleştiren başarılı tasarımı ile Monkey, 16 Ekim 2021 tarihinde 50 bin 250 TL’lik fiyatıyla Honda bayilerinde satışa sunulacak.  

Monkey, klasik görümün altında güncel ve modern bir teknoloji barındırıyor

Yenilenen motor

Yeni Monkey’nin hava soğutmalı 124 cc ve iki supaplı SOHC motoru 5.500 d/d’da 11 Nm maksimum tork ve 6.750 d/d’da 6,9 kW maksimum güç üretiyor. Yenilenen motorun da katkısıyla kolay ve pratik bir sürüş sunan Monkey’de  pürüzsüz hava akışı için yeniden tasarlanan hava giriş kanalı ve bağlantı borusu yer alıyor. Aynı zamanda hava filtresi kutusunun şekli de hava akışını iyileştirmek ve tork üretimini artırmak için iyileştirildi. Euro5 uyumluluğu için güncellenen katalizör, daha küçük olmasına karşın atık gazları arındırırken; performansı artırmak ve karakteristik bir egzoz sesi oluşturmak için susturucuda tek odacıklı bir tasarım uygulandı. Dört vitesli şanzımanın yerini yeni 5 vitesli şanzıman alırken; sürüş performansını iyileştirmek ve uzun yol konforunu artırmak için vites oranları yeniden ayarlandı. Manuel debriyaj 91km/s. maksimum hıza ulaşarak tam boy bir motosiklet deneyimi sağlarken; Monkey’nin 12 inçlik jantları ve kompakt boyutları üstün manevra kabiliyeti ile şehrin yoğun trafiğinde çevik ve rahat bir kullanım sunuyor. Düşük sürtünmeli teknolojiler sayesinde motor 1,5 litre/100 km (WMTC modu) ile son derece tutumlu bir yakıt ekonomisi sergilerken; gelişmiş Programlanmış Yakıt Enjeksiyon Sistemi (PGM-FI) yüksek verimli kullanım sağlıyor.

Güçlenen yapı ve klasik şık tasarım

Monkey’nin çelik omurga tipi iskeleti, sağlamlık ve esneklik hissi arasında uygun bir denge sağlayacak şekilde tasarlanırken; farklı kullanım gereksinimleri karşılayan esnek bir yapı sunuluyor. Motosikletin dairesel tasarımını yansıtan oval kesitli salıncak ve kaliteli alüminyum kaplamaları ile dikkat çeken Monkey; çift arka amortisörleri, çift kademeli yayları ve yenilenen amortisör takozları ile bozuk yollarda bile üstün sürüş konforu vaat ediyor. 175 mm yerden yüksekliği ile özgür bir sürüş sunan Monkey ‘nin IMU tabanlı tek kanallı ABS özelliğinin de katkısıyla güvenli bir fren mesafesi sağlanıyor. Monkey’nin 104 kg boş ağırlığı ve 775 mm sele yüksekliği sayesinde sunulan kıvrak ve çevik yapı, sürüş konforunu tamamlanıyor.

Minik gidonlar, kromlu çamurluklar, yukarıya doğru kıvrımlı egzoz, küçük ve dolgun lastikler, konforlu sele ve gözyaşı damlası formunda yakıt deposu ile yeni tasarımda geleneksel Monkey’ye sadık kalmaya devam edilirken; farklı yaştan kullanıcılara hitap edilmesi amaçlanıyor. İskelet, salıncak ve arka amortisörlerle birlikte aynı renge sahip 370 km menzil sunan 5,6 litrelik yakıt deposu üzerinde 3 boyutlu klasik kanatlı tarihi Honda logosunu yer alıyor. Yeni Monkey, Klasik Muz Sarı ve yeni eklenen İnci Parıltılı Mavi olmak üzere iki farklı gövde rengiyle satışa sunulacak.   

Minimal ve modern elektronik sistem

Klasik görümün altında güncel ve modern bir teknoloji barındıran Monkey’nin dijital LCD yuvarlak gösterge paneli bulunuyor. Tüm aydınlatmalarda LED teknolojisi kullanılan Monkey’nin gösterge paneli üzerinde yer alan hız göstergesi, kilometre sayacı ve yakıt seviyesi göstergesi sayesinde kullanıcılara pratik bir bilgi ekranı sunuluyor.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu