Makyajlanan Ford Focus görücüye çıktı

Geçtiğimiz günlerde Fiesta’nın makyajlanmasının ardından sıra Ford Focus’a geldi. Tıpkı Fiesta’da olduğu gibi logoyu ön ızgaraya indiren Ford, Focus’un tüm donanım seviyelerinde bundan böyle LED ön farları standart olacak sunacak. Makyajlanan Ford Focus aynı zamanda teknolojik anlamda da geliştirilmiş.

LED aydınlatma grubu ve ön ızgaraya inen Ford logosu yapılan değişiklikler arasında

Yenilenen modele baktığımızda LED aydınlatma grubu ve ön ızgaraya inen Ford logosu dikkat çekiyor. Arka bölümde de yine stop lambalarının grafiklerinin değiştiğini görüyoruz. Dış bölümdeki sınırlı değişiklikler sizleri yanıtlmasın çünkü makyajlanan Ford Focus içeride ve gövdenin altında daha büyük değişikliklere ev sahipliği yapıyor.

Ford Focus makyaj operasyonu ile birlikte sınıfının en geniş bilgi eğlence sistemi ekranına kavuşmuş. 13.2 inçlik dokunmatik ekran aracılığıyla kontrol edilen bilgi-eğlence sistemi Ford’un çevrimiçi hizmetlere erişim, kablosuz güncellemeleri kabul etme ve FordPass akıllı telefon uygulaması aracılığıyla kontrol edilebilme özelliğine sahip en yeni SYNC 4 sistemi ile sunuluyor. Ekranın büyümesi ile birlikte yeni Focus’ta iklimlendirme elemanı tuşlarına da veda ediyoruz. Ford her ne kadar kontrollerin artık çok daha sezgisel olduğunu iddia etse de bir kesim tarafından bu karar olumsuz karşılanabilir.

Kaputun altına göz attığımızda ise en büyük değişiklik olarak 125 ve 155 beygir gücündeki yarı hibrit EcoBoost motorların bundan böyle 7 ileri çift kavramalı şanzımanla sunulacak olmasını gösterebiliriz. Ford, yarı hibrit ünitelerin yeni şanzımanla birlikte daha çevreci olduğu iddiasında. 100 ve 125 beygir güç üretebilen 1.0 litrelik üç silindirli standart EcoBoost motorlar ise yoluna devam ediyor. Bu motorlar sadece 6 ileri manuel şanzımanla sunulacak. Dizel cephesinde de 95 ve 120 beygir güce sahip 1.5 litrelik EcoBlue motorlar standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Bu motorlarda 7 ileri otomatik şanzıman ise yerini 8 vitesli türevine bırakmış.

Model gamının tepesinde yer alan ST versiyonunda ise güç anlamında herhangi bir değişiklik yok. 2.3 litrelik motorundan 280 beygir güç elde edebilen otomobilde yeni jantlar, Mean Green adı verilen yeni renk seçeneği ve yeni spor koltuklar sunuluyor.

Güvenlik konusunu da es geçmeyen Ford, yeni teknolojilerini Focus’a taşımış. Yenilene Ford Focus’ta kör nokta görüntüleme ve dönüş asistanı dahil olmak üzere yeni oyuncaklar eklenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu