Yeni Honda Civic Type R gün yüzüne çıkıyor

Honda, önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen yeni Civic Type R modeli için teaser görselleri paylaştı. Yeni Civic Type R, markanın Avrupa piyasasında satacağı son saf içten yanmalı model olabilir.

Her ne kadar kamuflajla kaplanmış olsa da yeni Type R’nin agresif detayları kendisini göstermeyi başarıyor

Paylaşılan görsellerde standart Civic Hatchback modeline kıyasla aerodinamik eklentilere sahip bir otomobille karşılaşıyoruz. Her ne kadar kamuflajla kaplanmış olsa da yeni Type R’nin agresif detayları kendisini göstermeyi başarıyor.

Ön bölümde daha büyük bir ızgara ve daha geniş hava girişi ilk dikkat çeken detay oluyor. Ön ve arka çamurlukların da standart modellere göre daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra ince yanaklı Michelin lastikler beş kollu geniş jantlarla süslenmiş. Jantların arkasında ise kırmızı Brembo fren kaliperleri göz kırpıyor. Ayrıca küçük kanatlara sahip yan marşpiyeller ve ön çamurluğun arkasındaki küçük havalandırma kanalı da aracın karakterini ortaya koyuyor.

Yeni Honda Civic Type R

Arka bölüme geçtiğimizde tabi ki ilk dikkat çeken detay spoyler oluyor. Her ne kadar önceki nesline göre törpülenmiş gibi görünse de bu büyük arka kanat gözden kaçacak gibi değil. Biraz daha aşağıya indiğimizde merkeze konumlandırılan üçlü egzoz çıkışını görüyoruz. Aracın arka difüzörü ise kamuflaja rağmen kendini göstermeyi başarıyor. Tüm bu agresif detaylara rağmen Civic Type R’nin genel tasarımın da yardımıyla yeni neslinde daha olgun bir duruş sergileyeceğini söylemek yanlış olmaz. Ancak sonuçta bu bir Type R, ne kadar olgun olabilir ki?

Honda, yeni Civic Type R’nin teknik özellikleri hakkında henüz herhangi bir bilgi açıklamadı. Gelen bilgilere göre yeni nesilde 320 beygir güç üretebilen mevcut 2.0 litrelik motorunun geliştirilmiş bir versiyonu kullanılacak. Bununla birlikte gelişmiş süspansiyon ve fren sistemini de bekleyebiliriz.

Honda, paylaşılan ön tanıtım görselleri ile birlikte yeni modelin geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ve 2022 yılında tanıtılacağını açıkladı. Bakalım Honda, yeni Civic Type R ile birlikte Nürburgring önden çekişli araçlar tur rekorunu geri alabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu