KIA Niro ikinci nesliyle görücüye çıkmaya hazır

KIA, Niro modelinin ikinci jenerasyonunun tanıtımı öncesinde bir dizi görsel ve video yayınladı. 2021 Seul Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan KIA Niro yeni nesliyle markanın yeni tasarım felsefesine geçiş yapacak.

Yeni KIA Niro’da Opposites United adı verilen tasarım felsefesi benimsenmiş

Paylaşılan teaser görselleri her ne kadar karanlık olsa da yeni modelin 2019 HabaNiro konsepti baz alınarak inşa edildiğini söyleyebiliriz. Yeni KIA Niro, tıpkı yeni Sportage’deki gibi Opposites United adı verilen tasarım felsefesi ile ortaya konmuş.

KIA’nın paylaştığı son eskizler, ön tamponun alt kısmına monte edilmiş farklı LED farları ve bunların üzerinde krom şeritle vurgulanan ince yatay ızgarayı gözler önüne seriyor. Arka bölümde ise aracın gövdesinden farklı olarak kırmızı rengiyle öne çıkan C sütunları dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra dikey olarak konumlandırılan ince LED stop lambalarında ise kuzeni Hyundai Bayon’dan izler taşıyor.

İç bölüme geçtiğimizde yeni Niro, Kia Sportage’a benzer şekilde, dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence dokunmatik ekranını birleştiren tek bir panel ile yeniden tasarlanmış bir ön konsola sahip. Ayrıca, oldukça yüksek olarak konumlandırılan orta konsolda start-stop düğmesi ve yeni ortam aydınlatmasını da görmek mümkün.

İkinci nesil KIA Niro tamamen elektrikli olmasının yanı sıra şarj edilebilir hibrit güç ünitesine de sahip olacak. Eğer durum böyle olursa sadece elekrikli modeller için tasarlanan E-GMP mimarisinin yeni modelde kullanılmayacağını şimdiden söylemek yanlış olmaz. Yeni model büyük olasılıkla selefinin sahip olduğu platformun güncelleştirilmiş bir versiyonu üzerinde yükselecek. Yenilenen modelin mevcut nesile göre önemli ölçüde menzil avantaju sunması bekleniyor. Mevcut nesil bilindiği gibi 2016 yılında tanıtılmış ve 2019 yılında bir makyaj operasyonuna tâbi tutulmuştu.

2021 Seul Otomobil Fuarı’nda yeni model hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz. Yeni modelin resmi tanıtımının 25 Kasım tarihinde Türkiye saati ile 05.30’da yapılması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu