2022 Honda Civic Type R, Suzuka Pisti’ne çıktı

Yeni Honda Civic’in tanıtılmasının ardından artık gözler Type R’ye çevrildi. Son olarak Tokyo Otomobil Fuarı’nda kamuflajlarıyla arz-ı endam eden 2022 Honda Civic Type R, yeteneklerini Japonların ünlü pisti Suzuka’da sergiledi.

“Şimdiye kadarki en iyi performans gösteren Civic Type R”

Japon üreticinin daha önce paylaştığı görsellerde olduğu gibi yine aynı kamuflajlar karşımıza çıkan 2022 Honda Civic Type R, standart modele göre daha agresif ön bölümü, arka spoyleri ve üçlü egzoz çıkışı ile karakterini yansıtıyor. Honda yeni modelin ayrıntılarını paylaşmak konusunda oldukça çekingen davransa da kamuflajın altında bizleri mutlu edecek bir görüntü olduğunu biliyoruz.

Bal peteği şeklindeki ızgara ve havalandırmalı kaput yeni Type R’yi şimdiden çekici kılmaya yetiyor. Bunlara kırmızı Brembo fren kaliperleri, daha sportif yan marşpiyeller ve hafif alaşım jantlar da eklendiğince aracın çekiciliği bir kat daha artıyor.

Ön bölümdeki sportif detaylar yeterli gelmediyse arka bölümdeki büyük kanat ve üçlü egzoz çıkışı kesinlikle sizi heyecanlandıracaktır. Bunun yanı sıra havalandırma deliklerine sahip arka tampon ve difüzör ile birlikte aracın bu bölümde kesinlikle agresif görüneceğini söyleyebiliriz.

Aracın Suzuka Pisti’ni turlayan teaser videosuna değinecek olursak; iç mekan konusunda da fikir edindiğimiz söyleyebiliriz. Özel miktofiber bir spor direksiyona sahip olan modelin dijital gösterge ekranına sahip olacağını görüyoruz. Type R logolu koltuklar, kırmızı emniyet kemeri, kırmızı dikişler ve metal topuzlu vites kolu içeride de sportif ruhun yaşatılacağının kanıtı niteliğinde. Kabinin geri kalanının ise standart model ile benzeşeceğini söyleyebiliriz. Yeni Civic’in iç mekanının hali hazırda selefine göre çok daha iyi olduğunu düşünürsek, yeni Type R’iç mekan konusunda da sürücülerini mutlu edecek gibi görünüyor.

Yeni Civic Type R’nin en büyük bilinmeyeni ise motoru. 320 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilen turbo beslemeli 2.0 litrelik motorun güncellenmiş bir versiyonunu yeni modelde görebiliriz. Ancak bu konu hakkında Honda’nın “şimdiye kadarki en iyi performans gösteren Civic Type R” açıklaması dışında herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu