2022 Honda Civic, 184 beygirlik hibrit motoruyla Avrupa’da

Honda, yeni Civic modelinin hibrit versiyonunu tanıttı. Avrupa pazarında sadece e:HEV takısıyla satılacak olan 2022 Honda Civic, sahip olduğu güç ve tork ile oldukça iddialı.

2.0 litrelik 4 silindirli benzinli bir motora ev sahipliği yapan aracın ön aksı üzerinde iki elektrik motoru konumlandırılmış

Yeni Civic e:HEV’de Jazz ve HR-V modellerinde kullanılan güç ünitesinin aksine daha büyük bir içten yanmalı motora sahip. 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli bir motora ev sahipliği yapan aracın ön aksı üzerinde iki elektrik motoru konumlandırılmış. 72 hücreli lityum-iyon batarya ise arka koltukların altında kendisine yer bulmuş. %41 oranında termal verimliliğe sahip olduğu açıklanan benzinli ünitenin bir güç kontrol ünitesi tarafından yönlendirildiği belirtildi. Bu sistem sürücüye gerek duymadan güç ünitesinin nerede sadece elektrikli, hibrit ya da benzinli olarak çalışacağını belirliyor. Sürücüye ise sadece Eco, Normal, Sport ve Individual (özel) sürüş modları arasından seçim yapmak kalıyor.

Civic’in hibrit güç ünitesi 184 beygir güç ve 315 Nm tork üretebiliyor. Yeni hibrit ünite selefi olarak nitelendirebileceğimiz 182 beygir güç ve 240 Nm tork değerlerine sahip 1.5 litrelik turbo beslemeli VTEC motora göre özellikle tork anlamında önemli bir avantaja sahip. Bu ünite aynı zamanda 110 g/km’nin altındaki CO2 emisyonuyla da Avrupa’nın katı emisyon kurallarını karşılıyor. Honda, diğer pazarlarda ise 182 beygirlik turbo motorlu versiyonu kullanmaya devam ediyor. Sahip olduğu 2.0 litrelik benzinli motor sebebiyle hibrit versiyonun ülkemizde vergilendirme sisteminden oldukça kötü etkileneceği aşikar. O yüzden bu versiyonun yeni bir düzenlemeye kadar ülkemizde sunulmasını beklemiyoruz.

Aracın tasarımında ise e:HEV logosu dışında bir değişiklik görünmüyor. Honda iç mekan konusunda da herhangi bir değişiklik yapma gereği duymamış. Oldukça beğendiğimiz bal peteği desenli panel ve 9 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı yerini koruyor. Daha üst versiyonlarda ise 10.2 inçlik dijital gösterge paneli ve 12 hoparlörlü Bose ses sistemi yer alıyor.

Yeni neslinde güvenlik konusunda da iddialı olan Civic, Avrupa versiyonunda da en yeni Honda Sensing ADAS sistemlerini içerisinde barındırıyor. Asistan sistemlerin yanı sıra 11 hava yastığı ile 2022 Honda Civic modelinde güvenlik ön planda tutuluyor.

2022 Honda Civic e:HEV, sonbahar ile birlikte Avrupa pazarında satışa sunulacak. Yeni hibrit modelin fiyat etiketi ise henüz açıklanmış değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu