2022 Dünyada Yılın Otomobili Hyundai IONIQ 5 oldu

Hyundai IONIQ 5, 2022 Dünyada Yılın Otomobili ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda Yılın En İyi Tasarımı ve Yılın En İyi Elektrikli Otomobili seçilen araç büyük bir başarıya imza attı.

Finalde Ford Mustang Mach-E ve Kia EV6 ile yarışan IONIQ 5, rakiplerini geride bırakarak ödüle uzandı.

2022 Dünyada Yılın Otomobili kategorisinde finalde Ford Mustang Mach-E ve Kia EV6 ile yarışan IONIQ 5, rakiplerini geride bırakarak ödüle uzandı. IONIQ 5, Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili ödülünde Audi e-tron GT ve Mercedes-Benz EQS modellerini geçerek ödüle ulaşan araç oldu. Koreli model, Yılın Tasarımı ödülünde ise yine Audi e-tron GT ve KIA EV6 modellerinin önünde zirveyi çıktı.

Hyundai’nin Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang 3 ödül alan elektrikli modelleri hakkında, “Yeni nesil akıllı mobilite çözümlerine öncülük eden IONIQ 5, yenilikçi E-GMP platform teknolojileri, olağanüstü performansı, tasarımı ve uzaya yönelik yıkıcı yaklaşımıyla bizim için çok önemli bir başarıyı temsil ediyor. Ezber bozan elekrikli modelimiz, dünya çapında giderek daha fazla çevre bilincine sahip ve talepkar tüketiciler üzerinde güçlü bir etki yarattı. (IONIQ 5’in) Başarısı, otomotiv endüstrisinin elektrifikasyonunun hızlanmasına yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Diğer ödüllere geçecek olursak Audi e-tron GT, Yılın Performans Otomobili ödülünü kazanmayı başardı. e-tron GT, BMW M3/M4 ve Toyota GR86/Subaru BRZ modellerini geride bıraktı. Bir elektrikli aracın, içten yanmalı motora sahip diğer spor otomobilleri geride bırakmış olması, elektrikli otomobillerin geldiği noktayı da gösteriyor.

Bir diğer elektrikli model Mercedes-Benz EQS ise Yılın Lüks Otomobili ödülüne layık görüldü. EQS, BMW iX ve Genesis GV70 modellerini geride bırakarak bu ödüle uzanmayı başardı. Son olarak Yılın Şehir Otomobili ödülüne ise Toyota Yaris Cross layık görüldü. Ödülü Japonya’ya götüren Yaris Cross, bu kategoride Opel Mokka ve Volkswagen Taigun modellerini geride bıraktı.

2022 Dünyada Yılın Otomobili ödülleri bu şekildeydi. Peki sizin favori modeliniz hangisiydi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu